Koh se vrlo jednostavno i brzo sprema.
Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
1 l Moja Kravica mleka 2,8%mm
9 kašika griza
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilinog šećera
Priprema
Pre svega, potrebno je uključiti rernu da se zagreje na 200 °C. Nakon toga, odvojite belanca od žumanaca, a belanca dobro ulupati mikserom, pa u čvrsti “sneg” postepeno dodati 6 kašika šećera. Nastavite da mutite belanca i šećer dok se u potpunosti ne sjedine.
Sledeći korak je postepeno dodavanje griza, zajedno sa preostalih 6 žumanaca i praškom za pecivo. Sve to pažljivo i dobro izmešati. Pleh podmazati i posuti brašnom, tako da sve bude prekriveno.
Sipajte smesu u pleh, ravnomerno rasporedite i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 °C sve dok se ivice ne odvoje od tepsije, oko 15-ak minuta.
Dok se koh peče, pripremite Moja Kravica mleko 2,8%mm. U mleko dodajte vanilin šećer i kuvajte dok mleko ne provri. Vrućim Moja Kravica mlekom 2,8%mm lagano zalijte ispečen koh i ostavite da se ohladi. Prvo sa pola litre mleka, pa kada kolač sve upije, dodajte ostatak. Po ukusu možete posuti šećerom u prahu ili kakao prahom.
Prijatno!