Kapućino kolač s lešnicima i malinama

  • 45 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Neki kolači su baš kao i ljudi koje rado srećemo: lagani, razigrani, razbude nas, a ne opterete. Ne možemo da znamo kako tim ljudima polazi za rukom da budu tako dragi i osvežavajući, ali znamo kako ovom kolaču to uspeva!
Malčice kofeina iz kapućina poveća budnost, a svežina malina i jogurta dobri su za dodatnu dozu energije. Tu su kremasta pavlaka i lešnik za posebnu ekskluzivnost i bogatiji ukus!

Sastojci

  • 6 belanaca

  • 100 g šećera

  • 40 g rastopljenog maslaca Moja Kravica

  • 60 g brašna

  • 40 g mlevenih lešnika

  • ½ praška za pecivo

  • 250 g malina + još za ukrašavanje, po želji

  • ½ l gustog jogurta Moja Kravica

  • 250 ml slatke pavlake Moja Kravica Kuhinjica + još za ukrašavanje, po želji

  • 50 g šećera

  • 5 kesica želatina (15 g)

  • kesica kapućina u prahu

Priprema

  1. Prvo ispecite biskvit: uključite rernu na 180 stepeni i obložite kalup od oko 24 cm papirom za pečenje. Pomešajte mleveni lešnik, prašak za pecivo i brašno. Zatim dobro umutite belanca i 100 g šećera, i kada se dobije čvrst sneg dodajte rastopljeni maslac. Potom umešajte brašno i lešnike. Sipajte masu u kalup i poređajte odmrznute ili sveže maline na testo, pa stavite u renu i pecite. Testo lepo naraste i bude vazdušato, pa proverite kad je gotovo (treba blago da porumeni).

  2. Dok se testo peče, spremite krem. Sipajte želatin i nekoliko kašika hladne vode u šerpicu pa zagrevajte na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje. Dodajte šećer i oko pola pavlake. Kuvajte dok se sve ne rastopi i zagreje, a onda dodajte i kapućino prah. U posudi izmešajte preostalu pavlaku i jogurt, pa spojite to sa mešavinom iz šerpice.

  3. Ostavite da se kora ohladi, a takođe i krem, koji je tečan. Krem možete ostaviti i u frižideru da se prohladi i počne da se steže, pa ga tek kada postane kao ređi puding sipajte preko kore.

  4. Kolač se seče nakon nekoliko sati – kada se dobro ohladi, a želatin potpuno stegne. Servira se sa ulupanom slatkom pavlakom i malinama.

  5. SAVET: Kada bude sezona borovnica, isprobajte ovaj kolač s kombinacijom borovnice i crne čokolade, umesto malina i kapućina. Mada, jagode i bela čokolada mogu da budu još jedna super ideja!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.