Interesantna jela sa Moja Kravica pavlakom za kuvanje

Sadržaj

Pileća pita sa lisnatim testom

Sastojci:

  • 400g pilećeg belog mesa naseckanog na kockice
  • 2 veće šargarepe, sitno naseckane
  • 1 veći peršun, sitno naseckan
  • Šolja graška
  • 75g maslaca
  • 1 crni luk, sitno naseckan
  • 50g brašna
  • 350ml pileće supe
  • 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršunov list, 1 kašika sitno naseckana
  • Majčina dušica, pola kašike sitno naseckane
  • 500g lisnatog testa

Priprema: Obariti piletinu, šargarepu, peršun i grašak u šerpi (15min) pa procediti i ostaviti po strani. Na maslacu izdinstati luk dok ne postane staklast pa dodati brašno. Kratko prodinstati i dodati supu, pavlaku za kuvanje i začine. Kuvati na srednjoj temperaturi dok se smesa blago ne zgusne. Lisnato testo podeliti na dva jednaka dela i razviti ga oklagijom u krug. U vatrostalni tiganj, promera 27cm, postaviti na dno jednu polovinu lisnatog testa i dobro je oblikovati po ivicama tiganja. U tiganj staviti fil od barenog mesa i povrća pa preliti sosom. Preklopiti drugom polovinom lisnatog testa i dobro je pričvrstiti po ivicama za donje testo (pređite viljuškom po obodu tiganja). Napraviti par otvora na sredini testa i peći na 220 stepeni 35 minuta (poslednjih 20 minuta pecite prekriveno sa alu folijom). Ostavite da se prohladi desetak minuta pa služite.

Kolač sa kruškama i orasima

Sastojci:

  • 200g brašna
  • 130g šećera
  • 40g kakao praha
  • Kašičica praška za pecivo
  • Kašičica cimeta
  • Pola kašičice soli
  • 1 jaje
  • 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 110ml ulja
  • 90g krupno naseckanog oraha
  • 3 kruške

Postupak: Pomešati suve sastojke (brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, cimet i so) u posudi i ostaviti po strani. Umutiti jaje, pavlaku za kuvanje i ulje pa krenuti sa postepenim dodavanjem suvih sastojaka. Dodati 60g krupno naseckanih oraha u smesu, pomešati i izliti u pravougaoni kalup. Oljuštiti 3 kruške, iseći im donji deo i zaroniti ih u smesu. Posuti smesu sa preostalim orahom i peći na 200 stepeni 50min. Po potrebi prekriti kruške folijom u drugoj polovini pečenja kako ne bi izgorele.

Krmenadle sa sosom od jabuka

Sastojci:

  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 2 jabuke
  • Malo sveže žafije
  • 1/2 kašičice šećera
  • Pola kašičice cimeta
  • So i biber po ukusu
  • 4 svinjske krmenadle
  • Malo ulja za dinstanje
  • 2 kašike maslaca
  • 1 crveni luk, naseckan
  • 3 kašike senfa
  • 20g brašna

Postupak: Oljuštene jabuke, očistiti od semenki i naseckati na kocke. U manju šerpu sipati pavlaku za kuvanje, ubaciti jabuke i začine (žalfiju, šećer, cimet, so i biber) i kuvati do 20min dok jabuke ne omekšaju. Krmenadle začiniti i na malo ulja izdinstati u tiganju i ostaviti po strani. U isti tiganj dodati maslac i izdinstati luk dok ne postane staklast. Dodati senf i brašno i mešati desetak sekundi. Uliti prokuvane jabuke sa pavlakom (žalfiju izbaciti) i mešati dok se smesa ne zgusne. Začiniti po potrebi i servirati uz krmenadle i prilog po izboru.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.