Ideje za najbolje recepte sa Moja Kravica pavlakom za kuvanje

Sadržaj

Potaž od šargarepe i praziluka

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 srednji luk naseckan na kockice
  • 2 praziluka naseckana na kolutiće
  • 6 većih šargarepa naseckanih na kolutiće
  • 3 čena belog luka naseckanih na listiće
  • 1 kašičica soli
  • Pola kašičice bibera
  • Pola kašičice slatke paprike
  • 1 veći krompir oljušten i naseckan na kockice
  • 500ml supe
  • Par grančica svežeg peršuna
  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • Krutoni za ukrašavanje (opciono)

Postupak

U šerpi srednje veličine zagrejati ulje na srednjoj temperaturi i izdinstati luk, praziluk, šargarepu i beli luk dok luk ne postane staklast, uz neprestano mešanje.

Dodati začine, krompir, supu i 200ml tople vode pa ostaviti polu poklopljenu šerpu da se krčka 25minuta.

Kada su se krompir i šargarepa potpuno skuvali, skinuti šerpu sa ringle, dodati peršun i štapnim mikserom usitniti sadržaj u šerpi (možete usitniti i u blenderu, samo sačekajte da se smesa malo prohladi).

Vratite šerpu nazad na ringlu i dodajte pavlaku za kuvanje (sačuvajte mali deo za ukrašavanje, ukoliko želite) i kuvajte mešajući dok se smese ne povežu i ugreju do željene temperature.

Ukrasite krutonima, pavlakom za kuvanje i svežim peršunom.

Svinjske šnicle u sosu od senfa

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 svinjske šnicle
  • So i biber po ukusu
  • 1 crni luk, naseckan na kolutove
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike senfa
  • 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 2 kašičice limunovog soka
  • Svež vlašac

Postupak:

Začinite šnicle po ukusu pa ih ispržite na malo ulja u tiganju i ostavite po strani.

U istom tiganju, izdinstajte luk i beli luk dok ne postane staklast (dodati malo vode po potrebi, kako se luk ne bi lepio za tiganj).

Ubacite senf i pavlaku za kuvanje u tiganj pa ostavite da proključa.

Dodajte sok od limuna, so, biber i malo svežeg vlašca pa konačno vratite šnicle nazad u tiganj.

Izrendajte malo kore od limuna i poslužite uz pire krompir.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.