Špagete sa pečurkama i slaninom
Sastojci:
- 140g slanine naseckane na trakice
- 2 kašike ulja
- 1 veći luk naseckan na kockice
- 2 čena belog luka naseckana na listiće
- 300g pečuraka naseckanih na listiće
- So i biber po ukusu
- 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- 100g kisele pavlake
- 400g špageta, skuvanih prema uputstvu sa pakovanja
- 100g narendane Gaude
- Šaka svežeg peršuna, sitno naseckana
Postupak:
Na malo ulja izdinstati slaninu u tiganju dok ne promeni boju, pa je izvaditi iz tiganja.
Na ulju od slanine izdinstati luk i beli luk dok ne postanu staklasti, pa dodati pečurke.
Posoliti i pobiberiti po ukusu, a zatim dinstati dok ne omekšaju.
Dodati kiselu pavlaku, pavlaku za kuvanje i pola narendanog sira i krčkati na tihoj vatri desetak minuta.
Vratiti slaninu u tiganj i dobro sjediniti.
Ubaciti u tiganj špagete, a po želji uvek možete dodati i kutlaču vode koja vam je ostala od kuvanja špageti, kako bi sos bio kremastiji.
Posuti peršunom i dobro promešati pa servirati toplo. Pred služenje, po želji možete posuti sa ostatkom sira.
Kremasta supa sa piletinom i pirinčem
Sastojci:
- 400g pilećeg belog mesa
- 3 šargarepe
- 1 peršun
- 1 luk
- 150g pirinča dugog zrna
- 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- 4 kašike gustina
- So, biber i vegeta po ukusu
- Svež peršunov list za dekoraciju
Postupak:
U srednju šerpu sipati 1,5l vode i ubaciti očišćenu šargarepu, peršun, luk i piletinu.
Ostaviti da se kuva na srednjoj temperaturi sat vremena polu poklopljeno. Procediti supu od povrća i mesa, pa ih ostaviti po strani.
U supu dodati pirinač i začine i ostaviti da se kuva 5 minuta. U međuvremenu usitnite povrće i meso.
Dodajte u supu pavlaku za kuvanje i 4 kašike gustina (koje ste prethodno pomešali sa par kašika pavlake za kuvanje u manjoj posudici).
Ostavite da se kuva dok se pirinač ne skuva, a zatim dodajte povrće i meso.
Začinite po potrebi i ukrasite svežim peršunom pred služenje.
Po želji možete dodati malo limunovog soka ili sirćeta.