Ideje za brzi ručak sa Moja Kravica pavlakom za kuvanje

Sadržaj

Špagete sa pečurkama i slaninom

Sastojci:

  • 140g slanine naseckane na trakice
  • 2 kašike ulja
  • 1 veći luk naseckan na kockice
  • 2 čena belog luka naseckana na listiće
  • 300g pečuraka naseckanih na listiće
  • So i biber po ukusu
  • 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 100g kisele pavlake
  • 400g špageta, skuvanih prema uputstvu sa pakovanja
  • 100g narendane Gaude
  • Šaka svežeg peršuna, sitno naseckana

Postupak:

Na malo ulja izdinstati slaninu u tiganju dok ne promeni boju, pa je izvaditi iz tiganja.

Na ulju od slanine izdinstati luk i beli luk dok ne postanu staklasti, pa dodati pečurke.

Posoliti i pobiberiti po ukusu, a zatim dinstati dok ne omekšaju.

Dodati kiselu pavlaku, pavlaku za kuvanje i pola narendanog sira i krčkati na tihoj vatri desetak minuta.

Vratiti slaninu u tiganj i dobro sjediniti.

Ubaciti u tiganj špagete, a po želji uvek možete dodati i kutlaču vode koja vam je ostala od kuvanja špageti, kako bi sos bio kremastiji.

Posuti peršunom i dobro promešati pa servirati toplo. Pred služenje, po želji možete posuti sa ostatkom sira.

Kremasta supa sa piletinom i pirinčem

Sastojci:

  • 400g pilećeg belog mesa
  • 3 šargarepe
  • 1 peršun
  • 1 luk
  • 150g pirinča dugog zrna
  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 4 kašike gustina
  • So, biber i vegeta po ukusu
  • Svež peršunov list za dekoraciju

Postupak:

U srednju šerpu sipati 1,5l vode i ubaciti očišćenu šargarepu, peršun, luk i piletinu.

Ostaviti da se kuva na srednjoj temperaturi sat vremena polu poklopljeno. Procediti supu od povrća i mesa, pa ih ostaviti po strani.

U supu dodati pirinač i začine i ostaviti da se kuva 5 minuta. U međuvremenu usitnite povrće i meso.

Dodajte u supu pavlaku za kuvanje i 4 kašike gustina (koje ste prethodno pomešali sa par kašika pavlake za kuvanje u manjoj posudici).

Ostavite da se kuva dok se pirinač ne skuva, a zatim dodajte povrće i meso.

Začinite po potrebi i ukrasite svežim peršunom pred služenje.

Po želji možete dodati malo limunovog soka ili sirćeta.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.