Gratinirani krompir sa slaninom i sirom

Sadržaj

Sastojci

  • 75g Moja Kravica maslaca, istopljenog

  • 3 čena belog luka, izgnječenog

  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • So i biber po ukusu

  • Malo sveže majčine dušice

  • 900g krompira, oljuštenog i iseći na tanke kriške

  • 100g slanine, sitno iseckane

  • 200g Moja Kravica gauda sira, izrendanog


Priprema

  1. Pomešati u posudici otopljeni maslac, začine i pavlaku za kuvanje pa ostaviti po strani.

  2. U tepsiju poređati red krompira, posuti sa malo sira i slanine pa preliti sa malo fila.

  3. Postupak ponoviti 4 puta i završiti posipanjem gaude.

  4. Prekriti alu folijom, peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 60min.

  5. Pred kraj pečenja otkriti i zapeći do željene boje.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.