Sastojci
150g svežeg spanaća
500g Moja Kravica sitnog sira
250g Moja Kravica kisele pavlake
5 jaja
So i biber po ukusu
1 kesica praška za pecivo
Malo ulja
500g kora za pitu
500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
Priprema
Spanać obariti, ocediti i iseckati sitno nožem pa ostaviti po strani.
Pomešati u posudi sir, pavlaku, jaja, so, biber i prašak za pecivo. Dodati spanać I dobro promešati.
Veću tepsiju premazati uljem pa ređati po dve kore, prelivati filom i tako naizmenično dok ne potrošite sve kore i fil. Završite sa poslednje dve kore preko kojih ćete izliti pavlaku za kuvanje.
Peći na 200 stepeni do 45 minuta dok gornja kora ne postane hrskava i ne dobije zlatno-braon boju.
Ostaviti da se odmori u tepsiji dok se ne prohladi pa seći na porcije i služiti.