Gibanica sa sirom i spanaćem

Sadržaj

Sastojci

  • 150g svežeg spanaća

  • 500g Moja Kravica sitnog sira

  • 250g Moja Kravica kisele pavlake

  • 5 jaja

  • So i biber po ukusu

  • 1 kesica praška za pecivo

  • Malo ulja

  • 500g kora za pitu

  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje


Priprema

  1. Spanać obariti, ocediti i iseckati sitno nožem pa ostaviti po strani.

  2. Pomešati u posudi sir, pavlaku, jaja, so, biber i prašak za pecivo. Dodati spanać I dobro promešati.

  3. Veću tepsiju premazati uljem pa ređati po dve kore, prelivati filom i tako naizmenično dok ne potrošite sve kore i fil. Završite sa poslednje dve kore preko kojih ćete izliti pavlaku za kuvanje.

  4. Peći na 200 stepeni do 45 minuta dok gornja kora ne postane hrskava i ne dobije zlatno-braon boju.

  5. Ostaviti da se odmori u tepsiji dok se ne prohladi pa seći na porcije i služiti.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.