Francuski kolač sa višnjama

Sadržaj

Sastojci

  • 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 120 g šećera

  • 4 jaja

  • ekstrakt vanile

  • 200 g brašna

  • prstohvat soli

  • 500 g višanja


Priprema

  1. Posudu za pečenje dobro namazati maslacem i staviti očišćene i dobro oceđene višnje.

  2. U činiji za mućenje pomešati jaja, šećer, ekstrakt vanile, pavlaku za kuvanje i prstohvat soli, pa ovom smesom preliti višnje.

  3. U rernu zagrejanu na 170 stepeni staviti kalup i peći oko 40-50 minuta dok blago ne porumeni.

  4. Izvaditi kolač iz rerne, malo prohladiti, posuti prah šećerom i servirati.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.