ENČILADA

  • 55 min.
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 300g povrća (luk, paprika, šargarepa)

  • 300g mlevenog mešanog mesa

  • 200ml paradajz sosa

  • 70g kukuruza šećerca

  • 300g paradajz sosa

  • 100g Moja Kravica pavlake za kuvanje 10%mm

  • So

  • Začini

  • 7 tortilja

  • 70g kačkavalja


Priprema

  1. Povrće usitniti u secku i na tiganju uz dolivanje vode malo krčkati da odmekani.

  2. Dodati mleveno meso i mešati tako da se prodinsta i postane rastresito.

  3. Sipati 200g paradajz sosa, so i začine po želji. Smesu, uz povremeno mešanje na laganoj temperaturi, ostaviti da upije začine.

  4. Napraviti sos od paradajz sosa i Moja Kravica pavlake za kuvanje. Posoliti po želji.

  5. 1/3 sosa izliti u pleh, tortilje puniti smesom od mesa i slagati jednu do druge. Sve ih premazati ostatkom sosa i posuti izrendanim kačkavaljem.

  6. Zapeći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20min.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.