Doručak iz rerne

  • 20 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • ¼ šolje rastopljenog putera + 3 kašike

  • Baget kriške (stavljamo onoliko koliko budemo koristili u receptu)

  • ½ šolje senfa

  • 1 – ½ šolje šunke (naknadno stavljamo u gramima)

  • 1 šolja narezanih pečurki (naknadno stavljamo u gramima)

  • 2 čena belog luka

  • Polovina iseckanog crnog luka

  • 2 šolje narendanog Imlek polutvrdog sira (naknadno stavljamo u gramima)

  • 8 jaja

  • 4 šolje Moja Kravica pavalake za kuvanje 10% mm

  • So

  • Biber

  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna

Priprema

  1. Sipajte ¼ šolje putera u vatrostanu činiju i sklonite sa strane. Svaku stranu kriški bageta namažite senfom, pa rasporedite u posudu za pečenje onoliko parčića u zavisnosti od veličine vatrostane činije.

  2. U velikom tiganju pržite šunku, pečurke i beli luk na preostalom puteru, dok pečurke ne omekšaju. Zatim dodajte crni luk i sačekajte da omekša.

  3. Sipajte zatim po jednu kašiku smese iz tiganja na svaku krišku hleba i dodajte rendani sir. Dodajte na vrh i preostale kriške hleba.

  4. U velikoj činiji umutite jaja, pavlaku za kuvanje i začinite. Prelijte tom smesom hleb i dodajte pršun. Pecite na 180 stepeni dok nož umetnut u sredinu ne izađe čist.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.