Sastojci
3 kašike maslinovog ulja
1 veći crni luk, sitno naseckan
3 čena belog luka, sitno naseckana
1 veća šargarepa, sitno naseckana
500g mlevenog mešanog mesa ili svinjskog
500ml pasiranog paradajza
So i biber po ukusu
Pola kašičice sušenog bosiljka, origana i peršuna
500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
1 kašičica muskatnog oraščića (opciono)
350g rendanog kačkavalja
200g (oko 12 kom) kora za lazanje
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Na malo ulja izdinstati crni luk, beli luk i šargarepu dok luk ne postane staklast.
Dodati meso i dinstati dok ne promeni boju. Na kraju dodati paradajz i začine i
dinstati dok se smesa ne zgusne (oko 30 minuta).U pleh za pečenje (dimenzija 20×30 cm) sipati 1/5 fila na dno pa preliti sa 1/5 pavlake za kuvanje.
Posuti sa malo muskatnog oraščića i kačkavalja, pa ponoviti postupak dok ne potrošite sve
sastojke i ne završite sa kačkavaljem od gore.Pleh staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 35 minuta sa folijom preko pleha, nakon toga skloniti foliju i zapeći još 10-15 minuta do željene boje. Ostaviti lazanju da odmori do dvadeset minuta, pa seći i služiti uz malo svežeg peršuna.