Domaće lazanje

Sadržaj

Sastojci

  • 3 kašike maslinovog ulja

  • 1 veći crni luk, sitno naseckan

  • 3 čena belog luka, sitno naseckana

  • 1 veća šargarepa, sitno naseckana

  • 500g mlevenog mešanog mesa ili svinjskog

  • 500ml pasiranog paradajza

  • So i biber po ukusu

  • Pola kašičice sušenog bosiljka, origana i peršuna

  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 1 kašičica muskatnog oraščića (opciono)

  • 350g rendanog kačkavalja

  • 200g (oko 12 kom) kora za lazanje

  • Svež peršun za dekoraciju


Priprema

  1. Na malo ulja izdinstati crni luk, beli luk i šargarepu dok luk ne postane staklast.

  2. Dodati meso i dinstati dok ne promeni boju. Na kraju dodati paradajz i začine i
    dinstati dok se smesa ne zgusne (oko 30 minuta).

  3. U pleh za pečenje (dimenzija 20×30 cm) sipati 1/5 fila na dno pa preliti sa 1/5 pavlake za kuvanje.

  4. Posuti sa malo muskatnog oraščića i kačkavalja, pa ponoviti postupak dok ne potrošite sve
    sastojke i ne završite sa kačkavaljem od gore.

  5. Pleh staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 35 minuta sa folijom preko pleha, nakon toga skloniti foliju i zapeći još 10-15 minuta do željene boje. Ostaviti lazanju da odmori do dvadeset minuta, pa seći i služiti uz malo svežeg peršuna.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.