Sastojci
Za ćufte:
500 g mlevenog junećeg mesa
1 crni luk
3 čena belog luka
1 kriška hleba natopljenog u mleku
50 ml Moja Kravica mleka
1 jaje
Peršun
So i biber
Ulje
Za sos:
250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
1 kašika Moja Kravica maslaca
1 kašika brašna
Priprema
U mleveno meso dodati sitno seckani crni luk i beli luk, krišku natopljenog hleba, umućeno jaje, peršun i začine po ukusu.
Dlanovima oblikovati ćufte i ispržiti u tiganju na ulju ili ispeći u rerni na pekarskom papiru.
Nakon toga, u tiganju istopiti maslac i propržiti brašno, a zatim dodati pavlaku za kuvanje i mešati neprekidno dok se ne dobije kremasti sos.
Zatim poređati ćufte u posudu, prelijte sosom i zapecite u rerni desetak minuta na 220 stepeni.
Poslužite toplo.
Prijatno!