Ćufte u krem sosu

Sadržaj

Sastojci

  • Za ćufte:

  • 500 g mlevenog junećeg mesa

  • 1 crni luk

  • 3 čena belog luka

  • 1 kriška hleba natopljenog u mleku

  • 50 ml Moja Kravica mleka

  • 1 jaje

  • Peršun

  • So i biber

  • Ulje

  • Za sos:

  • 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 1 kašika Moja Kravica maslaca

  • 1 kašika brašna


Priprema

  1. U mleveno meso dodati sitno seckani crni luk i beli luk, krišku natopljenog hleba, umućeno jaje, peršun i začine po ukusu.

  2. Dlanovima oblikovati ćufte i ispržiti u tiganju na ulju ili ispeći u rerni na pekarskom papiru.

  3. Nakon toga, u tiganju istopiti maslac i propržiti brašno, a zatim dodati pavlaku za kuvanje i mešati neprekidno dok se ne dobije kremasti sos.

  4. Zatim poređati ćufte u posudu, prelijte sosom i zapecite u rerni desetak minuta na 220 stepeni.

  5. Poslužite toplo.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.