Crème brûlée

  • 5
    Osoba/porcija
Sadržaj

Sastojci

  • 500 ml Moja kravica pavlake za kuvanje

  • 5 žumanca

  • 100 g kristal šećera

  • 1-2 kašičice ekstrakta vanile

  • + po kašika šećera za svaku činijicu


Priprema

  1. Moja Kravica pavlaku za kuvanje sipati u šerpicu, dodati ekstrakt vanile, staviti na ringlu i zagrejati skoro do vrenja, a onda malo prohladiti.

  2. Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa malo po malo dodavati zagrejanu Moja Kravica pavlaku za kuvanje, sve vreme muteći.

  3. U keramičke posudice raspodeliti smesu, a onda posude staviti u dubok pleh, do pola sipati vrelu vodu i staviti u rernu na 160 stepeni na nekih 30-35 minuta. Dužina pečenja zavisi od veličine i dubine posudica, peći dok površina ne postane „čvrsta“, a unutrašnjost ne bude više tečna nego poput „želea“.

  4. Izvaditi činijice iz vode, malo prohladiti na sobnoj temperaturi, a onda svaku prekriti providnom folijom i staviti preko noći u frižider.

  5. Pred služenje od gore posuti po kašiku šećera i karamelizovati ga bremerom, sačekati par minuta da se karamel prohladi, a onda servirati sa malo bobičastog voća.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.