Čizkejk – ili na našem: kolač od sira – postao je nezaobilazni deo menija na skoro svim mestima koja služe hranu: od kafića i picerija, pa do poznatih restorana. Nepečena verzija na takvim mestima obično bude zastupljenija od pečene…
Sama kora, prema izvornom receptu, pravi se od keksa. Mi smo danas rešili da malo „prošaramo” i razbijemo monotoniju drugačijom korom – onom od čokoladnog kornfleksa.
Sastojci
220 g čokoladnog kornfleksa
150 g soka od jabuke
500 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
250 g Moja Kravica jogurta
3 kesice želatina
125 g šećera u prahu
500 g jagoda
Priprema
U činiji natopite kornfleks sa sokom od jabuke. Ostavite da upije tečnost, pa ga rasporedite po kalupu.
Želatin rastopite s malo vode, sipajte u šerpicu, zagrevajte ga 2-3 minuta i ostavite da odstoji. Sjedinite Moja Kravica Kuhinjica sitan sir, šećer i Moja Kravica jogurt, a zatim dodajte pripremljen želatin. Promešajte sve mikserom i rasporedite preko kore od kornfleksa. Krem ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne.
Ukrasite jagodama pre serviranja, a možete da koristite i bilo koje drugo sezonsko voće.