Cheesecake sa jagodom

  • 45 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Čizkejk – ili na našem: kolač od sira – postao je nezaobilazni deo menija na skoro svim mestima koja služe hranu: od kafića i picerija, pa do poznatih restorana. Nepečena verzija na takvim mestima obično bude zastupljenija od pečene…
Sama kora, prema izvornom receptu, pravi se od keksa. Mi smo danas rešili da malo „prošaramo” i razbijemo monotoniju drugačijom korom – onom od čokoladnog kornfleksa.

Sastojci

  • 220 g čokoladnog kornfleksa

  • 150 g soka od jabuke

  • 500 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira

  • 250 g Moja Kravica jogurta

  • 3 kesice želatina

  • 125 g šećera u prahu

  • 500 g jagoda

Priprema

  1. U činiji natopite kornfleks sa sokom od jabuke. Ostavite da upije tečnost, pa ga rasporedite po kalupu.

  2. Želatin rastopite s malo vode, sipajte u šerpicu, zagrevajte ga 2-3 minuta i ostavite da odstoji. Sjedinite Moja Kravica Kuhinjica sitan sir, šećer i Moja Kravica jogurt, a zatim dodajte pripremljen želatin. Promešajte sve mikserom i rasporedite preko kore od kornfleksa. Krem ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne.

  3. Ukrasite jagodama pre serviranja, a možete da koristite i bilo koje drugo sezonsko voće.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.