Sastojci
12 kriški belog tost hleba, uklonjene kore
Maslinovo ulje
2 kobasice po želji, tanko isečene
4 jaja
80 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
80 ml Moja Kravica dugotrajnog mleka
Paprika, seckana sveža ili iz tegle po želji
150 g Imlek Gauda sira
3 glavice luka, tanko isečene
So
Biber
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni sa ventilatorom.
Podmažite kalup za mafine sa 12 rupa maslinovim uljem. Oklagijom lagano poravnajte svaku krišku hleba i premažite uljem sa obe strane. Obložite rupe u tepsiji hlebom i dobro pritisnite, kako bi hleb poprimio oblik rupe.
Stavite u rernu i pecite 10 minuta, ili dok hleb ne poprimi blago zlatnu boju, pa tepsiju izvadite iz rerne.
U međuvremenu zagrejte tiganj na srednjoj vatri i dodajte kobasice. Pržite ih 3 – 4 minuta.
Umutite jaja, Moja Kravica pavlaku za kuvanje, mleko i začinite solju i biberom.
Rasporedite kobasice, papriku i luk ravnomerno unutar prethodno ispečenih kriški hleba, prelijte mešavinom jaja i dodajte Imlek Gauda sir. Pecite 20 minuta.
Poslužite dodavajući preostali luk.
Prijatno!