Brzi slani mafini

Sadržaj

Sastojci

  • 12 kriški belog tost hleba, uklonjene kore

  • Maslinovo ulje

  • 2 kobasice po želji, tanko isečene

  • 4 jaja

  • 80 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 80 ml Moja Kravica dugotrajnog mleka

  • Paprika, seckana sveža ili iz tegle po želji

  • 150 g Imlek Gauda sira

  • 3 glavice luka, tanko isečene

  • So

  • Biber


Priprema

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni sa ventilatorom.

  2. Podmažite kalup za mafine sa 12 rupa maslinovim uljem. Oklagijom lagano poravnajte svaku krišku hleba i premažite uljem sa obe strane. Obložite rupe u tepsiji hlebom i dobro pritisnite, kako bi hleb poprimio oblik rupe.

  3. Stavite u rernu i pecite 10 minuta, ili dok hleb ne poprimi blago zlatnu boju, pa tepsiju izvadite iz rerne.

  4. U međuvremenu zagrejte tiganj na srednjoj vatri i dodajte kobasice. Pržite ih 3 – 4 minuta.

  5. Umutite jaja, Moja Kravica pavlaku za kuvanje, mleko i začinite solju i biberom.

  6. Rasporedite kobasice, papriku i luk ravnomerno unutar prethodno ispečenih kriški hleba, prelijte mešavinom jaja i dodajte Imlek Gauda sir. Pecite 20 minuta.

  7. Poslužite dodavajući preostali luk.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.