Sastojci
500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
135 g šećera
Sitno narendana kora od 1 limuna
6 kašika limunovog soka
150 g borovnica, malina, kupina ili voća po želji
Priprema
U tiganju na srednjoj vatri pomešajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje, šećer, limunovu koru i sačekajte da proključa. Podesite toplotu na lagano ključanje i kuvajte često mešajući 5 minuta. Zatim dodajte limunov sok i nastavite da kuvate još 5 minuta mešajući. Nakon toga, sklonite tiganj sa vatre i ostavite da se ohladi 5 minuta.
Procedite smesu kroz sito u posudu za merenje tečnosti radi lakšeg sipanja.
Sipajte po želji u čaše, šolje ili činije i ostavite nepokriveno u frižideru 2 – 3 sata.
Pre serviranja dodajte voće koje ste izabrali i uživajte!
Prijatno!