Sastojci
1 pakovanje kora za lazanje
1 glavica crnog luka
700 g pilećeg belog mesa
50 g Moja Kravica maslaca
2 kašike brašna
500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
200 ml Moja Kravica mleka (po potrebi)
400 g Moja Kravica sitnog sira
200 g smrznutog spanaća
2 jaja
200 g kačkavalja
so, biber
malo muskatnog oraha
peršun list
Priprema
U tiganju, na malo maslaca, propržiti sitno seckan luk, a zatim dodati i meso seckano na kockice, posoliti, pobiberiti i dinstati dok meso ne porumeni.
U šerpici otopiti maslac, dodati brašno i stalno mešajući malo ga propržiti, a zatim dodati Moja Kravica pavlaku, so, biber i muskatni oraščić i kuvati dok se sos ne zgusne. Ukoliko je sos suviše gust dodati malo mleka.
U činiji pomešati Moja Kravica sitan sir, dobro oceđen spanać, jaja, so i biber.
Na dno činije za pečenje sipati malo bešamela, poređati kore za lazanje, četvrtinu fila od mesa, četvrtinu fila od sira, preliti sa malo bešamela, posuti kačkavaljem pa ponoviti ceo postupak još 3 puta. Na kraju od gore staviti red lazanja, preliti ostatkom bešamela, posuti kačkavaljem i peći u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta tj. dok od gore ne porumeni.
Gotovu lazanju izvaditi iz rerne, ostaviti 10-ak minuta, a zatim iseći i servirati posuto peršun listom.