Sastojci
100 g Moja Kravica maslaca
125 ml Moja Kravica pavlaka za kuvanje
200 g Imlek Gauda sira
50 g pršute
Prstohvat soli i bibera
Bosiljak
Priprema
Napunite veliku šerpu vodom i stavite na jaku vatru. Idealno je da na svakih 100 grama paste ide 1 litar vode. Veoma je bitno da šerpa bude dovoljno velika da se špagete ne bi slepljivale.
Kada voda provri, dodajte 1 supenu kašiku soli. Nakon što se so rastopila i voda provrila, dodajte špagete i mešajte prvih par minuta, a zatim povremeno mešajte dok špagete ne budu gotove. Znaćete da su špagete gotove kada prestanu da budu tvrde i kad budu mogle da se prepolove sa lakoćom.
Na tihoj vatri u tiganju istopite maslac, malo propržite naseckanu pršutu i umešajte pavlaku za kuvanje. Dodajte narendanu gaudu, so i biber i mešajte dok se sir ne istopi.
Špagete koje ste prethodno ocedili ubacite u tiganj i nastavite da mešate dok pasta ne upije sos.
Po želji ukrasite listićima svežeg bosiljka. Poslužite toplo.
Prijatno!