Pita sa mesom i Moja Kravica pavlakom za kuvanje

Za ovu ukusnu pitu potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 700 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • so, biber
  • 1 kašičica aleve paprike
  • oko 50 ml ulja

Za preliv:

  • 5 jaja
  • 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • so, biber

Način pripreme:

U većem tiganju na malo ulja propržiti crni luk, kada postane staklast dodati i meso, posoliti, pobiberiti i sve zajedno dinstati oko 5 minuta, tj. dok ne ispari tečnost koja se stvorila, a onda dodati i alevu papriku i skloniti sa vatre.

Na dno pleha staviti dve kore (svaku malo politi uljem), zatim 2-3 kašike fila ravnomerno raspodeliti, pa opet dve kore, malo ulja, fila i tako dok imate fila. Od gore staviti 3 kore između poprskane sa malo ulja.

U drugoj posudi sjediniti jaja, pavlaku za kuvanje, so i biber. Zatimitu iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom. Ostaviti oko 45 minuta da kore upiju preliv.

Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći oko 45 minuta, tj. dok fino ne porumeni.

Izvadilti pitu iz rerne, ostaviti da se "odmori" oko 20-ak minuta, a zatim opet iseći i servirati uz čašu Moja Kravica jogurta.