Zbog čega je važno da znate koje mleko pijete

Sadržaj

Značaj konzumacije mleka i njegovi zdravstveni benefiti su dobro poznati, pre svega zbog visokog sadržaja kalcijuma, proteina, kalijuma, fosfora i vitamina D3, ključni su za pravilno funkcionisanje i razvitak čitavog organizma, naročito kod dece.

Ipak, nije dovoljno da konzumiramo bilo koje mleko, već je važno da ono bude najvišeg kvaliteta kako bi se sve hranljive materije očuvale, važna je i njegova svežina, kao i poreklo. Kupovinom i konzumacijom domaćeg mleka podržava se lokalna zajednica i osnažuju se mala poljoprivredna gazdinstva. 

Ukoliko želimo da konzumiramo mleko najvišeg kvaliteta, u kom je očuvan njegov bogat sadržaj vitamina i minerala, trebalo bi da odaberemo proverenog proizvođača, čija su duga tradicija i moderna procesna oprema, garant kvaliteta.

Kompaniji Imlek dodeljen žig Čuvarkuća kao potvrda kvaliteta domaće proizvodnje.

Primer takvog proizvođača jeste kompanija Imlek, koja sarađuje sa oko 4000 domaćih farmera, zahvaljujući čemu joj je Privredna komora Srbije i dodelila žig Čuvarkuća koji potvrđuje domaće poreklo i kvalitet proizvoda.

Ovako dobijeno mleko ispunjava najviše standarde i kriterijume kvaliteta, a tradicija duga više od šest decenija, savremena tehnologija i stalno unapređenje proizvodnje garancija su kvaliteta svih Imlekovih proizvoda. 

Transport mleka odvija se u kompletno zatvorenom hladnom lancu što dodatno čuva njegov kvalitet. Kompanija Imlek, regionalni je lider mlekarske industrije, ulaže svoje resurse u razvoj porodičnih farmi, neguje kvalitetan odnos sa farmerima i stimuliše razvoj stočarstva i proizvodnju domaćeg mleka.

 Imlek dnevno preradi oko milion litara mleka.

Žig Čuvarkuća pored mleka poneli su i drugi proizvodi kompanije Imlek: 

– Moja Kravica čokoladno mleko

– Moja Kravica maslac

– Moja Kravica jogurt

– Moja Kravica kisela pavlaka

– Moja Kravica pavlaka za kuvanje

– Moja Kravica krem sir

– kao i Flert kafe, što čini ukupno 22 proizvoda.

Kupovinom Imlek proizvoda garantovano dobijate namirnicu proizvedenu u skladu sa najvišim standardima i ujedno podržavate svoje sugrađane i sunarodnike koji čuvaju tradiciju proizvodnje mleka u našoj zemlji.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.