Sastojci
160g integralnog pirinča
300g pečuraka
Glavica crnog luka
250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
1dl belog vina
50 grama maslaca
3 kašike maslinovog ulja
Peršun
So, biber, origano
Priprema
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckani crni luk, potom dodajte pečurke.
Dinstajte oko pet minuta, zatim ubacite pirinač i propržite sve na srednjoj vatri.
Postepeno dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje i maslac.
Sačekajte da se istopi, zatim zalijte vinom i pustite da ispari do polovine.
Pospite sitno iseckanim peršunom, sklonite sa vatre, poklopite i ostavite još jedno 5 minuta da stoji dok pirinač ne bude “al dente”.
Vodite računa da ne prekuvate pirinač jer će još malo omekšati dok bude stajao poklopljen u tiganju.
Začinite solju, biberom ili začinom po želji. Servirajte toplo.