Američke palačinke recept – kako napraviti američke palačinke?

Sadržaj

Američke palačinke su osvojile svet fenomenalnim ukusom i mekanom teksturom.

Da ni ne govorimo o tome koliko lepo izgledaju!

A tek miris…

Sveže američke palačinke su među onim jelima koja mirišu na nedeljna jutra, tople porodične trenutke i najšire osmehe.

Za razliku od standardnih palačinki, njihovo testo je deblje i vazdušastije, pa nepcima pružaju sasvim drugu vrstu užitka i zadovoljstva.

I mi ih zbog svega toga obožavamo!

Tu smo da vas ispratimo na putu ka prvim savršenim američkim palačinkama, fenomenalnim receptom koju smo za vas pripremili, a i lično isprobali!

I obećavamo – biće najlepše koje ste probali!

Vreme pripreme i jednostavan opšti recept za američke palačinke – brzo, a preukusno original testo

Najbolje od svega je što recept za pripremu američkih palačinki uopšte ne mora da bude komplikovan. Uz pažljivo praćenje mera koje su preporučene za sastojke, kao i koraka pripreme, vrlo lako i ekspresno brzo ih možete napraviti!

Već drugi put kad ih budete pravili, sve ćete raditi potpuno uvežbano – ovaj recept se brzo savladava.

Tu smo da vas ispratimo na putu ka prvim savršenim američkim palačinkama, fenomenalnim receptrom koju smo za vas pripremili, a i lično isprobali!

I obećavamo – biće najlepše koje ste probali!

Sastojci koji su vam potrebni za najbolje američke palačinke, recept kao i detaljan način pripreme sa koracima, čekaju vas u nastavku teksta

Recept iziskuje svega nekoliko minuta pripreme i nekoliko sastojaka!

Spremne su dok izgovorite “palačinka”.

Američke palačinke recepti – kako se prave najukusnije američke palačinke?

Zbog velike popularnosti, recepti za američke palačinke danas se broje stotinama, ako ne i hiljadama… Mi smo za vas izdvojili onaj osnovni recept (ujedno i najbolji) i još jedan – recept za američke palačinke sa jogurtom, koje daju sasvim drugačiji, a jednako lep ukus ovoj poslastici.

Američke se od klasičnih palačinki se razlikuju po receptu, načinu pripreme i filovanja, formi, ali i suptilnim razlikama u ukusu!

Prvo vam predstavljamo klasični recept za američke palačinke. Uz njega ćete uvek znati kako se prave američke palačinke, a sa novim sastojcima i ukusima moći da eksperimentišete po želji.

Američke palačinke osnovni recept – kako se prave brze američke palačinke po tradicionalnom receptu?

Osnovni recept za američke palačinke za 4 porcije:

  • 135 g brašna – koristite klasično belo brašno, isto kao i za druge poslastice;
  • 1 kašičica praška za pecivo – ovo je ključan sastojak koji je zadužen za vazdušastu teksturu palačinki i za to da one narastu.Samo 1 kesica praška za pecivo biće dovoljno za nekoliko turi palačinki, Ne zaboravite da stavite prašak za pecivo!;
  • 2 kašike šećera – treba vam običan beli šećer. On je zadužen za slatkoću, ali i za teksturu palačinki;
  • ½ kašičice soli – prstohvat soli je obavezan u svakom slatkom receptu!
  • 130 ml Moja Kravica mleka sa 2,8% masti – ovo je ključan tečni sastojak, koji spaja sve druge, a pritom ukus palačinki čini bogatijim;
  • 2 kašike otopljenog Moja Kravica maslaca – obogaćuje ukus, teksturu čini manje suvom, a istovremeno daje blago orašastu aromu;
  • 1 veliko ili 2 manja jaja – ona su zadužena za sočne zalogaje i žutu boju američkih palačinki. Za pufnastije palačinke, koristite jaja sobne temperature.

Priprema američih palačinki:

  1. Da biste dobili testo za palačinke, pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer u velikoj činiji;
  2. Vlažne sastojke sjedinite u drugoj: mleko, jaja i topljeni maslac. Dobro promešajte;
  3. Sipajte smesu sa vlažnim sastojcima u onu sa suvim i koristeći se viljuškom, lupajte smesu dok ne b ude potpuno sjedinjena i glatka, bez mehurića. Ostavite smesu da stoji nekoliko minuta;
  4. Zagrejte tiganj za palačinke ili bilo koji sa nelepljivom površinom, na srednjoj temperaturi. Podmažite sa malo Moja Kravica maslaca. Kada se maslac otopi, kutlačom sipajte smesu za prvu palačinku. Videćete, čineće vam se baš gusto ali tako i treba da bude. Sačekajte dok palačinka ne počne da raste i da se blago penuša, a onda je okrenite na drugu stranu;
  5. Znaćete da je palačinka spremna kada korice budu zlatne boje, a ona naraste oko 1 ½ cm debljine;
  6. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite celu smesu.
  7. Servirajte sa javorovim sirupom i dodatkom putera, ako želite.

Najbolji recept za američke palačinke sa jogurtom

Sastojci:

  • 2 jaja;
  • 2 kašike šećera;
  • 2 šolje Moja Kravica jogurta;
  • 2 šolje brašna;
  • 2 kašičice praška za pecivo;
  • 1 kašičica sode bikarbone.
  • Vanilin šećer 1 kesica.

Priprema američkih palačinki sa jogurtom:

  1. Baš kao i kod klasičnih američkih palačinki, treba sjediniti sve suve sastojke u jednoj, a sve vlažne sastojke u drugoj posudi;
  2. Zatim vlažne presuti u suve, dobro umutiti i ostaviti da odstoji par minuta;
  3. Na tihoj vatri i na tiganju za palačinke premazanim sa malo Moja Kravica maslaca, sipati kutlaču smese i peći sa svake strane po nekoliko minuta dok palačinka ne na raste i ne dobije zlatnu koricu;
  4. Ponavljati postupak dok se ne potroši smesa za američke palačinke.

Recepti za američke palačinke – dodatni saveti za najbolje američke palačinke

  • Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi kada se dodaju u smesu;
  • Nemojte previše mešati maslac – kada dodajete vlažne u suve sastojke mešajte smesu za palačinke samo dok se sastojci ne sjedine, ne više od toga;
  • Uvek ih pecite na srednjoj temperaturi, nikada na jakoj, nikada na jakoj. Takođe, sve vreme treba da bude ista temperatura, odnosno da se ne snižava niti pojačava tokom celog procesa;
  • Stavite prvu palačinku na vreo tiganj zagrejan na srednjoj temperaturi, ukoliko želite da i prva palačinka ispadne savršena kao i sve ostale;
  • Naučite kada je pravi trenutak da okrenete palačinku – ne žurite. Znaćete da je pravo vreme da okrenete palačinku kada počnu da se pojavljuju mehurići na njenom gornjem delu;
  • Uvek pustite da smesa za palačinke odstoji barem 5 minuta pre nego počnete da ih pečete.

Koji su najbolji prelivi i filovi za američke palačinke?

Kod američkih palačinki ne koristi se filovanje kao kod standardnih, ali i dalje je dopušteno da se igrate sa kremom i stavite premaze između palačinki. No, preporučujemo da ipak obogaćujete ukus na tradicionalni, američki način – sa topingom, odnosno – prelivom.

Evo nekoliko predloga za prelive i filovanje američkih palačinki.

Američke palačinke sa javorovim sirupom

Američke palačinke sa javorovim sirupom su pravi klasik.

Pravi su klasik i pandan domaćim palačinkama sa medom i orasima.

Vazdušastost američkih palačinki doprinosi da upiju javorov sirup, što nepcima daje izvanredno sočnu teksturu i još sočnije zalogaje. Tradicionalno, pored palačinki koje se prelivaju sirupom treba da stoji i komad putera, za premazivanje po želji, pa će vam Moja Kravica maslac odlično poslužiti i na ovom polju.

Zdrave američke palačinke sa svežim voćem

Uvek postoji opcija da palačinke zasladite i sa šakom svežih borovnica, komadićima breskvi, ili bananama. Verujte, ovo zna da zadovolji jednako kao i najslađi džem, jer su palačinke već slatke, vazdušaste i lepe! Ako ove palačinke napravite i sa nekim integralnim brašnom i braon šećerom, a zatim ukrasite svežim voćkama, mogu da postanu pravi zdravi doručak ili zdrava i slatka večera!

Čoko-čips sa palačinkama

Komadići čokolade mogu se staviti i u smesu, a zatim peći sa palačinkama, a mogu se i posuti preko palačinki, najbolje dok su još vruće – tako će se neki od njih istopiti, a neki ostati hrskavi. Savršen dezert!

Dekoracija američkih palačnih – skladno prilici

Kada ih poređate na tanjiru, jednu na drugu, one izgledaju potpuno neodoljivo.

Ali naravno da daju mnogo prostora za dodatno dekorisanje i ulepšavanje. Posebno skladno prilici za koju ih pravite.

Amerikanci ih vrlo često jedu za doručak, ali za nas su one više egzotika nego standardni obrok, dok se palačinke na tradicionalan način pripremaju kao uobičajena poslastica. Ako želite da tako i ostane – pravite ih u specijalnim prilikama i dekorišite u skladu sa njima.

Na primer, spremite ih da obradujete drugaricu za položen ispit ili unapređenje na poslu, drugu polovinu počastite njima umesto tortom za Dan zaljubljenih, ili prosto – sebi i svojim dragim ljudima ulepšajte još jedan dosadan dan!

Igrajte se sa dekoracijom.

Ako ovu poslasticu pravite za Dan zaljubljenih, obavezno nabavite ukrase za slatkiše u obliku srca i pospite ih. Ako ih dekorišete za drugaricu, stavite oko njih šarene mrvice za kolače, a po sredini stavite šlag.

Budite kreativni i koristite ih kao svoje platno.

Najbolji prelivi za američke palačinke

Prelivi za američke palačinke su sjajan dodatak koji podiže ukus, ali i vizualni doživljaj. Oni se kreću od slatkih i voćnih, do bogatih i čokoladnih, pružajući širok spektar opcija za zadovoljenje različitih ukusa i želja. Slatki prelivi, kao što su: javorov sirup, med, voćni kompoti ili slatki voćni džemovi, dodaju prirodnu slatkoću i osveženje uz svaku zalogaj palačinke. Voćni prelivi, među kojima su: jagoda, borovnica, malina ili breskve, pružaju svežinu i harmonično se kombinuju sa sočnim teksturama palačinki.

Sa druge strane, za one koji vole intenzivnije ukuse, tu su i prelivi poput čokoladnih umaka, karamel sosa ili putera od kikirikija.

Ovi prelivi dodaju bogatstvo i kremastu teksturu, stvarajući raskošan spoj sa mekoćom američkih palačinki. Neki egzotičniji prelivi mogu uključivati kombinacije različitih sastojaka, poput slanih i slatkih elemenata. Na primer, u Americi se često kombinuje pržena slaninica sa javorovim sirupom ili palačinke prelivene voćnim umakom sa dodatkom pečenih orašastih plodova. Bilo da preferirate klasične ukuse ili eksperimentišete sa neobičnim kombinacijama, prelivi za američke palačinke dodaće dimenziju raznolikosti i kreativnosti ovom desertu, čineći svaki obrok posebnim i nezaboravnim!

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.