Rafaelo kolač sa kokosom i belom čokoladom

  • 45 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Ako pravite veliki porodični ručak i već ste odabrali glavno jelo, potreban vam je i neki pažljivo odabran slatkiš da finiširate priču. A šta je to što skoro svi vole?
Rafaelo! Od kad se ovaj desert pojavio, nije prestajao da bude popularan! Ima toliko predivnih recepata za rafaelo kuglice da prosto ne znate koji biste prvi isprobali.
Ali pravljenje kuglica oduzima puno vremena koje nemate, ako pravite porodični ručak. Već ste previše zauzeti…Zato mi imamo rešenje! Zašto ne biste većinu najlepših sastojaka koji idu u rafaelo prepakovali u kolač koji se brzo pravi?
Jedna kora, jedan pleh, jako malo vremena u kuhinji, a može da se napravi dan ranije. I svi će biti srećni i zadovoljni, uz ukus koji tako podseća na obožavani original!

Sastojci

  • 8 belanaca

  • 8 kašika šećera

  • 6 kašika brašna

  • 100 g kokosovog brašna

  • 100 g rastopljene mlečne čokolade

  • 4 kašike rastopljenog maslaca Moja Kravica

  • Malo mleka

  • 8 žumanaca

  • 8 kašika šećera

  • 100 g bele čokolade

  • 150 g Moja Kravica maslaca

  • 100 g kokosovog brašna

  • 100 g mlevenog keksa

  • 500 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake

  • Štanglica rastopljene mlečne čokolade

Priprema

  1. Kora: Uključite rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Napraviti mikserom sneg od 8 belanaca i 8 kašika šećera. Kad je smesa dobro umućena, dodajte varjačom čokoladu i maslac (pazite da budu rastopljeni, ali ne i vrući). Zatim umešajte brašno i kokosovo brašno, pa sipajte u pleh. Koru pecite oko 20 minuta. Pečenu koru malo poprskajte mlekom, pa pustite da upije i da se prohladi.

  2. Fil: Umutite 8 žumanaca i 8 kašika šećera. Stavite na paru i mešajte dok se šećer ne otopi i dok se sve ne zgusne u gladak krem. Dodajte belu čokoladu i promešajte. Sklonite šerpu sa šporeta i prohladite. Umutite mikserom maslac, prethodno omekšan na sobnoj temperaturi, pa sjedinite s kremom i na kraju umešajte kokos i keks. Stavite fil preko kore i ostavite u frižideru da se malo stegne pre nego što završite kolač.

  3. Ukrašavanje: Umutite 500 g Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake (treba da bude na sobnoj temperaturi). Zatim, umešajte rastopljenu čokoladu, koja ne sme da bude vruća. Ukrasite kolač po želji kokosovim brašnom ili rendanom čokoladom, pa isecite na kockice i poslužite.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.