Tart sa karamelom i kikirikijem

Sadržaj

Sastojci

  • 350g mlevenog keksa

  • 110g Moja Kravica otopljenog maslaca

  • 80g putera od kikirikija

  • 3 kašičice kakao praha

  • 300g šećera

  • 50g Moja Kravica maslaca, iseckanog na kockice

  • 250ml Moja Kravica slatke pavlake

  • 100g kikirikija, krupno naseckanog

  • 200g tamne čokolade ili čokolade za kuvanje


Priprema

  1. Pomešati keks, maslac, puter od kikirikija i kakao (po potrebi dodati par kapi mleka) i smesu utisnuti u kalup za tart (dimenzija 31x21cm) pa ga ostaviti po strani.

  2. Otopiti šećer u manjoj šerpi, na početku samo blago tresti šerpu, pa kada šećer krene da se topi krenuti sa povremenim mešanjem dok se sav šećer ne otopi. Dodati maslac i kada se otopi uliti slatku pavlaku, malo po malo, konstantno mešajući smesu. Skinuti sa ringle i ostaviti po strani da se prohladi pa ubaciti kikiriki i dobro promešati. Izliti karamel u tart i ostaviti da se stegne (u frižideru na par sati).

  3. Otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i ravnomerno izliti preko karamel smese. Ostaviti da se stegne u frižideru pa služiti prohlađeno.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.