Tart sa karamelom i kikirikijem

Sastojci:

  • 350g mlevenog keksa
  • 110g Moja Kravica otopljenog maslaca
  • 80g putera od kikirikija
  • 3 kašičice kakao praha
  • 300g šećera
  • 50g Moja Kravica maslaca, iseckanog na kockice
  • 250ml Moja Kravica slatke pavlake
  • 100g kikirikija, krupno naseckanog
  • 200g tamne čokolade ili čokolade za kuvanje
     

Postupak:

Pomešati keks, maslac, puter od kikirikija i kakao (po potrebi dodati par kapi mleka) i smesu utisnuti u kalup za tart (dimenzija 31x21cm) pa ga ostaviti po strani.

Otopiti šećer u manjoj šerpi, na početku samo blago tresti šerpu, pa kada šećer  krene da se topi krenuti sa povremenim mešanjem dok se sav šećer ne otopi. Dodati maslac i kada se otopi uliti slatku pavlaku, malo po malo, konstantno mešajući smesu.  Skinuti sa ringle i ostaviti po strani da se prohladi pa ubaciti kikiriki i dobro promešati. Izliti karamel u tart i ostaviti da se stegne (u frižideru na par sati).

Otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i ravnomerno izliti preko karamel smese. Ostaviti da se stegne u frižideru pa služiti prohlađeno.