Tart sa karamelom i kikirikijem
Sastojci:
- 350g mlevenog keksa
- 110g Moja Kravica otopljenog maslaca
- 80g putera od kikirikija
- 3 kašičice kakao praha
- 300g šećera
- 50g Moja Kravica maslaca, iseckanog na kockice
- 250ml Moja Kravica slatke pavlake
- 100g kikirikija, krupno naseckanog
- 200g tamne čokolade ili čokolade za kuvanje
Postupak:
Pomešati keks, maslac, puter od kikirikija i kakao (po potrebi dodati par kapi mleka) i smesu utisnuti u kalup za tart (dimenzija 31x21cm) pa ga ostaviti po strani.
Otopiti šećer u manjoj šerpi, na početku samo blago tresti šerpu, pa kada šećer krene da se topi krenuti sa povremenim mešanjem dok se sav šećer ne otopi. Dodati maslac i kada se otopi uliti slatku pavlaku, malo po malo, konstantno mešajući smesu. Skinuti sa ringle i ostaviti po strani da se prohladi pa ubaciti kikiriki i dobro promešati. Izliti karamel u tart i ostaviti da se stegne (u frižideru na par sati).
Otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i ravnomerno izliti preko karamel smese. Ostaviti da se stegne u frižideru pa služiti prohlađeno.