Brzi obroci sa Moja Kravica pavlakama sa ukusima

Sadržaj

Uvek ste u žurbi i za obrok kod kuće često nemate vremena?

Ukusan obrok ne mora nužno da oduzima mnogo vremena za pripremu.

Ukoliko tražite ideje za ukusan i brz obrok, recepti sa Moja Kravica pavlakama sa ukusima će vas oduševiti!

Ako nemate vremena za kuvanje i niste najveštiji u kuhinji, nastavite da čitate naš tekst i pronađite inspiraciju za pripremu brzih jela čiji ukus će zadovoljiti sva vaša čula.

Moja Kravica pavlake sa ukusima upotpuniće svako vaše jelo

Jedna namirnica, a toliko kombinacija!

Moja Kravica pavlaka sa ukusima oduševiće sve ljubitelje mlečnih proizvoda.

Izuzev prepoznatljivog, blago mlečnog ukusa pavlake, Moja Kravica pavlaka sa pečurkama i Moja Kravica pavlaka sa šunkom su namirnice koje će svakom vašem jelu dati neodoljiv šmek i kremastu strukturu! Izuzev toga, priprema obroka sa ovim namirnicama biće veoma brza i jednostavna.

Pogledajte koji ukusni i brzi obroci mogu biti na vašem meniju i na jednostavan način pripremite neodoljiv doručak, ručak ili večeru!

Doručak – brzi obroci za dobar početak dana

Kako izgleda vaše jutro?

Priprema za obaveze koje nas čekaju tokom dana nekad se protegne i na sat vremena.

Kada dođe trenutak za jelo, mnogi od nas shvate da nemaju dovoljno vremena za pripremu, te uglavnom preskoče jutarnji obrok.

Budući da je doručak najvažniji obrok koji nam daje energiju za obaveze koje nas čekaju, njegovo preskakanje može rezultirati upravo nedostatkom energije, lošim varenjem, usporavanjem metabolizma, a dugoročno izbegavanje jutarnjeg obroka može imati i ozbiljnije posledice po zdravlje.

Ipak, kada vam kažemo da doručak možete pripremiti za svega nekoliko minuta, gotovo da ne postoji izgovor da ga preskočite.

Već smo pisali o zdravom doručku, a sada vam dajemo inspiraciju za brz jutarnji obrok.

Pogledajte naše predloge!

Sendvič spreman za manje od minut

Da, dobro ste pročitali!

Uz Moja Kravica pavlaku sa šunkom, vaš sendvič biće gotov pre nego što odlučite šta ćete da obučete!

Sve što vam je potrebno jesu dve kriške hleba i Moja Kravica pavlaka sa šunkom. Ukoliko za to imate vremena, hleb istostirajte i premažite u nešto debljem sloju. Na ovaj način, uz Moja Kravica pavlaku sa ukusom, čak iako u frižideru nemate suhomesnate proizvode možete uživati u njihovom ukusu.

Ako želite da ukus podignete na još viši nivo, preko sendviča dodajte povrće po želji poput paradajza ili krastavca.

To je to – vaš doručak je gotov za minut!

Palenta sa Moja Kravica pavlakom sa šunkom – tradicionalan obrok koji će vas zasititi

Mnogi od nas odrastali su uz palentu – jelo koje se veoma brzo priprema.

Budući da je blagog ukusa i bez glutena, mnogi odlučuju da je uključe u svoju ishranu, a pogodna je kako za bebe, tako i za odrasle, a posebno sve koji vode računa o kilaži.

Na našoj listi palenta se našla zato što je jedan od najlakših obroka koje možete pripremiti ujutru, te predstavlja ujedno zdrav i brz obrok.

Vreme pripreme: 10 – 15 minuta

Sastojci za 2 osobe:

  • 1 šolja palente
  • 3 šolje vode
  • 150 g Moja Kravica pavlake sa šunkom ili Moja Kravica pavlake sa pečurkama
  • so

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i blago je zaslanite po ukusu. Ostaviti da provri, a zatim uz neprekidno mešanje dodajte palentu. Neposredno pre ključanja možete smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuva dok se palenta u potpunosti ne stegne, što nije više od 2 do 3 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte Moja Kravica pavlaku sa šunkom ili Moja Kravica pavlaku sa pečurkama i uživajte u punom ukusu ovog obroka!

Ručak – ideje za brze obroke koji će vas zasititi

Ručak ne morate da pripremate satima da biste uživali u njegovom ukusu.

Za pojedine obroke koji će aktivirati sva vaša čula dovoljno je svega pola sata, a za pojedine čak i manje vreme.

Preskakanje ručka dovodi do toga da večerate obilno, što vremenom može imati negativne posledice za vaš metabolizam i dovesti do najrazličitijih problema.

Stoga, ne dozvolite da vas vreme spreči da spremite ukusan ručak sa svega nekoliko sastojaka. Istražite recepte koje smo pripremili za vas i neka brzi obroci budu deo vašeg menija.

Salata sa Moja Kravica pavlakom sa pečurkama – idealan brz obrok za letnju sezonu

Salate su mnogima omiljen obrok. Brzo se pripremaju, osvežavaju i čine nas sitima.

Kada na tezgama pijaca zablista sveže rumeno povrće, vreme je da u vašu kuhinju unesete vitamine i minerale, te kreirate najukusnija jela sa povrćem. Zato smo za vas pripremili recept za brzi obrok sa povrćem i Moja Kravica pavlakom sa pečurkama.

Vreme pripreme: 15 minuta

Sastojci:

  • 5 rotkvica
  • 5 komada čeri paradajza
  • mladi luk
  • 1 krastavac
  • 4 kašike Moja Kravica pavlake sa pečurkama
  • 1 jaje
  • so po ukusu

Priprema:

Najveći deo vremena pripreme ovog recepta oduzima vam kuvanje jaja, te je to prvi korak koji treba da ispunite. U ključalu vodu spustite jaje i kuvajte ga 8 minuta, za optimalnu čvrstinu belanca i žumanca.

Dok se jaje kuva, operite i iseckajte povrće na kockice i posolite ga, a zatim u tu mešavinu dodajte i iseckano kuvano jaje. Na sve to dodajte 4 kašike Moja Kravica pavlake sa pečurkama i dobro promešajte.

Vaš brzi obrok je spreman!

Piletina sa Moja Kravica pavlakom sa pečurkama – brz i zasitan obrok pun proteina

Kompletan ručak spreman za 30 minuta?

Može!

Piletina je mnogima omiljeno meso, a njena draž leži u tome da se može kombinovati sa gotovo svim namirnicama! Pileće belo meso je puno proteina, te će vas obrok sa kombinacijom piletine i Moja Kravica pavlake sa pečurkama apsolutno zasititi i doneti dovoljno energije do večeri.

Vreme pripreme: 30 minuta

Sastojci za 2 osobe:

  • 500 g pilećeg filea
  • 150 g Moja Kravica pavlake sa pečurkama
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • malo maslinovog ulja
  • začini po izboru

Priprema:

Luk i šargarepu iseckajte sitno i stavite da se dinstaju na tihoj vatri, na zagrejanom maslinovom ulju. Nakon nekoliko minuta, kada luk poprimi zlatnu boju, dodajte piletinu koju ste prethodno iseckali na kockice i začinili po ukusu. Naša preporuka je da koristite slatki kari i kombinaciju suvih biljnih začina.

Piletinu mešajte i pržite na ulju dok ne poprimi karakterističnu zlatnu nijansu, oko 10-ak minuta. Skinite sa vatre i dodajte Moja Kravica pavlaku sa pečurkama koja će ovom jelu dati izbalansiran ukus, kremastu strukturu i neodoljiv šmek!

Testenina gotova za 10 minuta – pun ukus koji će vas oduševiti

Testenine su veoma popularan izbor svih onih koji ne vole da provode vreme u kuhinji i ne snalaze se najbolje sa pripremom jela.

Spremaju se za nekoliko minuta, mogu se kombinovati na različite načine i izuzetno su zasitne. Stoga, ukoliko vam je potrebna ideja za brz obrok neodoljivog ukusa, špagete sa Moja Kravica pavlakom sa pečurkama idealno su rešenje za vašu trpezu.

Vreme pripreme: 20 minuta

Sastojci za 2 porcije:

  • 250 g špageta
  • 1 čaša Moja Kravica pavlake sa pečurkama
  • 1 čen belog luka
  • 1 crvena paprika

Priprema:

Špagete stavite u ključalu i posoljenu vodu i kuvajte oko 10 minuta – na samom pakovanju ćete pročitati koliko je vremena dovoljno da budu al dente. Za to vreme sa strane pomešajte sitno iseckan beli luk, papriku naseckanu na kockice i Moja Kravica pavlaku sa pečurkama. Kada su špagete skuvane i proceđene, sipajte ih u tanjir, prelijte sosom i uživajte u neodoljivom ukusu!

Večera – završite dan brzim i ukusnim obrocima

Za kraj dana preporuka je jesti lagan obrok.

Kroz ovaj poslednji dnevni obrok treba da unesete nutrijente i pripremite se za zdrav i kvalitetan san. Sigurno je da ste ponekad veoma umorni, te vam nedostaje vreme za pripremu večere.

Uz naše predloge, vreme neće biti vaš protivnik, već saveznik!

Ako želite dodatnu inspiraciju za večeru, pročitajte naš blog na temu zdrave večere.

Zapečen stari hleb – brzi obrok koji će vas oduševiti

Stari hleb ne mora da vam propadne, već ga možete iskoristiti za brzu i ukusnu večeru. Za ovaj brzi obrok ne treba vam puno veština i znanja, a vreme pripreme je izuzetno kratko.

Vreme pripreme: 20 minuta

Sastojci za 2 osobe:

  • 5 kriški hleba
  • 1 jaje
  • ½ Moja Kravica pavlake sa šunkom
  • 1 paradajz
  • malo svežeg peršuna
  • pola kašičice origana
  • suvi začini po ukusu

Priprema:

Iako ovo jelo ima nešto više sastojaka, dobra vest je da ih možete kombinovati na različite načine, pa čak iako nemate sve namirnice sa liste, uvek ih možete zameniti nekim drugim i dobiti zasitan i ukusan obrok spreman na brzinu!

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje i poređajte kriške hleba. U činiji sa strane umutite jaje, dodajte iseckan i oljušten paradajz i naseckan peršun, origano i druge začine po izboru, te sve dobro promešajte.

Izmešanu smesu kašikom stavljajte na kriške hleba, tako da na svakoj bude otprilike jednaka količina (oko 2 kašike na svaku krišku) i stavite da se peče u rerni oko 15 minuta, dok blago ne porumeni!

Izvadite i sačekajte 5 minuta da se ohladi, pa preko dodajte Moja Kravica pavlaku sa šunkom. Uz ovakvu večeru možete poslužiti i Moja Kravica jogurt koji će maksimalo dobrineti užitku.

Prijatno!

Brza i neodoljiva tortilja sa Moja Kravica pavlakom sa pečurkama i povrćem

Ukusna i nutritivno bogata večera za 10 minuta?

Moguće je!

Povrće je idealna opcija za smiraj dana, a kada je iskombinujte sa pavlakom dobićete izuzetno zasitan i ukusan obrok koji budi sva vaša čula! Za vas smo spremili jednostavan recept za brzo jelo, a vi ga možete izmeniti u skladu sa vašim potrebama, jer u tortilju može ići gotovo sve.

Vreme pripreme: 10 minuta

Sastojci za 2 osobe:

  • 4 manje tortilje
  • 300 g Moja Kravica pavlake sa pečurkama
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 tikvica
  • 2 srednje šargarepe
  • 100 g kukuruza šećerca
  • kari, so i biber po ukusu

Priprema:

Povrće dobro operite. Paprike iseckajte na listiće i šargarepu narendajte takođe na listiće. Radi punijeg ukusa, tortilje možete zagrejati na tihoj vatri na tiganju, tako da blago promene boju. Zatim ih sočno namažite Moja Kravica pavlakom sa pečurkama, stavite malo začina preko i ređajte povrće tako da na svakoj tortilji bude slična količina povrća. Tortilju dobro urolajte i sve je spremno!

Imlek je uvek tu da svakom vašem jelu da posebnu aromu i pomogne vam da na trpezu donesete obroke koji će zadovoljiti vaša čula. Nadamo se da ste u našem tekstu pronašli adekvatnu inspiraciju za brza jela, te da sada vreme pripreme neće biti prepreka da uživate u neodoljivim ukusima kod kuće!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.