🗣️ Da li znate da u proseku domaćinstva u Srbiji bace oko 35 kg hrane po osobi godišnje?
🙌🏻 Zajedno možemo napraviti razliku, i umanjiti ovu brojku!
🍓Evo jednog jednostavanog primera, kako da iskoristite preostale jagode 👉🏻 napravite tart!
Sastojci
Jagode
200ml Moja Kravica slatke pavlake za kuvanje
250g brašna
100g šećera
100g Imlek maslaca
3 jaja
Kašičica vanila ekstrakta
Šećer u prahu
Priprema
U činiji mikserom sjediniti maslac i šećer, a nakon toga dodati kašičicu vanila arome i jaja.
Postepeno dodavati brašno i Moja Kravica slatku pavlaku za kuvanje. Umesite testo i stavite u frižider da se ohladi.
U međuvremenu u drugoj šerpi dodajte sećer, voće i malo vode i par minuta prokuvajte jagode.Na papiru za pecivo razvijte testo i prebacite u pleh. Preko testa dodajte voće.
Ispecite tart na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 50 minuta.
Poslužite se šlagom po želji i uživajte u voćnom desertu!
Prijatno!