TART SA JAGODAMA

  • 60 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

🗣️ Da li znate da u proseku domaćinstva u Srbiji bace oko 35 kg hrane po osobi godišnje?
🙌🏻 Zajedno možemo napraviti razliku, i umanjiti ovu brojku!
🍓Evo jednog jednostavanog primera, kako da iskoristite preostale jagode 👉🏻 napravite tart!

Sastojci

  • Jagode

  • 200ml Moja Kravica slatke pavlake za kuvanje

  • 250g brašna

  • 100g šećera

  • 100g Imlek maslaca

  • 3 jaja

  • Kašičica vanila ekstrakta

  • Šećer u prahu


Priprema

  1. U činiji mikserom sjediniti maslac i šećer, a nakon toga dodati kašičicu vanila arome i jaja.

  2. Postepeno dodavati brašno i Moja Kravica slatku pavlaku za kuvanje. Umesite testo i stavite u frižider da se ohladi.

  3. U međuvremenu u drugoj šerpi dodajte sećer, voće i malo vode i par minuta prokuvajte jagode.Na papiru za pecivo razvijte testo i prebacite u pleh. Preko testa dodajte voće.

  4. Ispecite tart na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 50 minuta.

  5. Poslužite se šlagom po želji i uživajte u voćnom desertu!

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.