Sastojci
1 šolja pirinča kratkog zrna
4 čaše Moja Kravica mleka 2,8%mm
1 vanilin šećer
6 kašika šećera
voda
cimet i suvo grožđe po želji
malo soli
Priprema
Za početak, pirinač očistite i operite pod mlazom vode. Zatim ga sipajte u šerpu, nalijte vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi sa malo soli.
Tokom kuvanja važno je da mešate pirinač, kako ne bi zagoreo i zalepio se za šerpu, što može narušiti njegov ukus.
Kada voda provri, dodajte još malo vode, ali tako što ćete postepeno sipati i mešati pirinač. Kada sva voda ispari, sipajte deo Moja Kravica mleka 2,8%mm, šećer i vanilin šećer, pa zatim kada malo nabubri, dodajte i ostatak. Za oko 15 minuta, uz mešanje, biće spreman!
Kako biste postigli specifičan ukus kao iz bakine kuhinje, pripremljenom dezertu možete dodati cimet.
Prijatno!