Sutlijaš

Sadržaj

Sastojci

  • 1 šolja pirinča kratkog zrna

  • 4 čaše Moja Kravica mleka 2,8%mm

  • 1 vanilin šećer

  • 6 kašika šećera

  • voda

  • cimet i suvo grožđe po želji

  • malo soli


Priprema

    1. Za početak, pirinač očistite i operite pod mlazom vode. Zatim ga sipajte u šerpu, nalijte vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi sa malo soli.

    2. Tokom kuvanja važno je da mešate pirinač, kako ne bi zagoreo i zalepio se za šerpu, što može narušiti njegov ukus.

    3. Kada voda provri, dodajte još malo vode, ali tako što ćete postepeno sipati i mešati pirinač. Kada sva voda ispari, sipajte deo Moja Kravica mleka 2,8%mm, šećer i vanilin šećer, pa zatim kada malo nabubri, dodajte i ostatak. Za oko 15 minuta, uz mešanje, biće spreman!

    4. Kako biste postigli specifičan ukus kao iz bakine kuhinje, pripremljenom dezertu možete dodati cimet.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.