Potaž

Sadržaj

#PreostalaHranaDobraISledećegDana

🗣️ Da li znate da sve veći otpad od hrane doprinosi brojnim negativnim ekološkim, pa i klimatskim promenama?
🌱 Dobra vest je da promena kreće od nas! Zato sa vama delimo recept koji će vam pomoći da je započnete.
🥕Praktičan primer: Ako ne znate šta da radite sa povrćem koje vam već dugo stoji u frižideru, pravo je vreme da spremite ukusan i zdrav potaž!

Sastojci

  • preostalo povrće (tikvice, šargarepa, brokoli)

  • 1 čen belog luka

  • 1 glavica crnog luka

  • pileća kocka za supu

  • sok limuna

  • Pavlaka za kuvanje 20% mm

  • so i biber


Priprema

  1. U šerpi na malo biljnog ulja propržite crni i beli luk, dodajte povrće i sipajte 1l vode, zatim ubacite kocku od povrća i ostavite da se kuva 15 minuta.

  2. Sjedinite skuvano povrće štapnim ili običnim mikserom.

  3. Dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje od 20% mlečne masti i ostavite da se krčka narednih 5 minuta na tihoj vatri.

  4. Servirajte i uživajte u zdravom obroku!

Prijatno!

#Imlek

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.