Čoko moko torta oduševiće sve ljubitelje kremastih poslastica!
Jednostavna i brza priprema torte, a bogat ukus čini je omiljenim receptom u situacijama kada imamo neočekivane goste i treba nam dezert koji će biti gotov za tili čas!
U nastavku teksta čekaju vas dva recepta – jedan sa domaćim korama za iskusnije i jednostavnija varijanta recepta u kojoj se koriste gotove kore za čoko moko tortu. Pronađite kulinarsku inspiraciju kod nas!
Čoko moko torta sa domaćim korama
Za sve koji uživaju u kulinarskim izazovima i pripremanju poslastica bogatog ukusa – čoko moko sa domaćim korama je nepogrešiv izbor!
Ova torta se sprema nešto duže i potrebno je više sastojka, ali na samom kraju, kada završite ovaj kuhinjski poduhvat – osećaj zadovoljstva neće izostati, kao ni fantastičan ukus koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
Pogledajte sastojke i način pripreme.
Sastojci za 3 kore:
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 9 kašika praha za kakao napitak
- 3 kašike ulja
- 9 kašika brašna
- oko 3 praška za pecivo
Za prelivanje kora potrebno vam je:
Sastojci za prvi fil:
- 700 g Moja Kravica kisele pavlake
- 300 g mlevenog keksa
- 250 g šećera u prahu
Sastojci za drugi fil:
- 500 g šlaga
- 450 ml kisele vode
Sastojci za glazuru:
- 100 g čokolade
- 5 kašika ulja
Za premazivanje vam je potrebno:
- 2 kesice šlaga sa čokoladom
- Priprema torte po koracima
Priprema:
Kao što možete videti, ova poslastica sadrži veliku količinu sastojaka. Ipak, njihovo mešanje nije težak zadatak, baš kao ni pečenje kora.
- Odvojite belanca od žumanaca.
- Mikserom umutite 3 belanca sa 3 kašike šećera.
- Dodajte postepeno 3 žumanca i nastavite sa mućenjem, pa dodajte 3 kašike ulja i 3 kašike praha za kakao napitak.
- U posebnoj činiji pomešajte 3 kašike brašna sa ⅔ praška za pecivo, te dodajte pripremljenoj smesi, mešajući varjačom.
- Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj 200°C oko 15 minuta. Pazite da vam kora ne zagori.
- Napravite još 2 ovakve kore.
- Kada se ohlade, čokoladno mleko podelite na 3 dela i prelijte svaku koru ravnomerno.
- Za prvi fil umutite varjačom pavlaku, šećer u prahu i mleveni keks.
- Potom pripremite drugi fil, penasto umutite 500 g šlaga i 450 ml kisele vode.
- Sada je vreme za slaganje kora i filova. Stavite koru, premažite je sa ⅓ prvog fila, potom sa ⅓ drugog fila. Postupak ponovite sa drugom i trećom korom.
- Čokoladu istopite na tihoj vatri sa malo ulja, pa tortu prelijte glazurom od čokolade.
- Umutite šlag od čokolade i premažite celu tortu. Po želji možete koristiti i običan beli šlag i dekorisati po ukusu.
Torta će biti najukusnija kada malo odstoji.
Prepustite se kremastom zadovoljstvu!
Čoko moko torta sa gotovim korama – jednostavnija verzija poslastice
Stižu vam nenajavljeni gosti?
Nikakav problem, za manje od pola sata, bez pečenja, na vašoj trpezi naći će se lagani kremasti desert!
Za one koji nemaju vremena, a traže izdašnu poslasticu bogatog ukusa, priprema sa kupovnim korama je pun pogodak! Pogledajte koji sastojci su vam potrebni i na koji način se sprema ova poslastica.
Sastojci:
- 1 pakovanje tamnih kora za tortu (u pakovanju ima tri kore)
- 3 čaše Moja Kravica kisele pavlake od 20% mlečne masti
- 300 g mlevenog keksa
- 250 g šećera u prahu
- 500 ml Moja Kravica slatke pavlake
- 500 ml Moja Kravica čokoladnog mleka
- 3 kesice šlaga
Priprema:
Svi koji su probali da je naprave slažu se da je ovo najbrža čoko moko torta. Recept koji smo pripremili oduševiće i vas lakoćom i brzinom pripreme!
Nakon što ste izdvojili sve sastojke, vreme je da prionete na spremanje:
- U činiju sipajte kiselu pavlaku, dodajte šećer u prahu i mleveni keks. Sve sjedinite varjačom.
- U drugu dublju posudu sipajte slatku pavlaku i umutite je tako da postane gusta.
- Čokoladno mleko podelite na tri dela, te krenite sa filovanjem.
- Prvu koru nalijte sa ⅓ čokoladnog mleka, stavite fil sa mlevenim keksom, ravnomerno ga raspodelite, pa potom i fil od slatke pavlake.
- Postupak ponoviti i sa druge dve kore.
- Na kraju umutite šlag i dekorišite tortu po vašem ukusu! Umesto belog, možete korisiti i šlag od čokolade koji će doprineti punoći ukusa, posebno ako ga umutite sa Moja Kravica mlekom.
To je to, vaša poslastica je spremna za tili čas!
Nadamo se da su vam predloženi recepti za čoko moko tortu pomogli da u svoju kuhinju unesete nove specijalitete čiji ukus će oduševiti sve slatkoljupce, a posebno one koji uživaju u čokoladnim dezertima. Za ljubitelje osvežavajućih poslastica takođe smo pripremili tekst sa receptima za voćne torte, koji možete pročitati ovde.
Imlek mlečni proizvodi su tu da vam budu najveći saveznici u dobro oprobanim specijalitetima, kao i onim receptima koje pravite po prvi put!