Doručak sa Grekos grčkim jogurtom – počnite dan s uživanjem

Sadržaj

Jeste li primetili kako celokupni kvalitet jednog dana uglavnom zavisi od toga kako je on započet? Kada odvojimo tih čuvenih “5 minuta za sebe” već pri buđenju, odmah se osećamo bolje zbog pažnje koju smo sebi posvetili. Kratko, a slatko ugađanje sebi početkom dana ne može da omane u oraspoloživanju! Pitate se kako da osmislite jutarnju rutinu koja će promeniti kvalitet vašeg života? Šetnja, ritual nege lica, blago istezanje tela, ili slušanje omiljene pesme, svakako su odlična ideja, ali zašto to ne bi bio i doručak? Napravite sebi pravi hedonistički ugođaj uz bogat, kremast ukus mediterana – Grekos grčki jogurt. U nastavku teksta dajemo vam predloge za doručak sa ukusnim i kremastim grčkim jogurtom, koji će se savršeno uklopiti uz vašu težnju ka raskošnijim jutrima!

#1 Grekos sa jagodama – osvežavajuće jutarnje zadovoljstvo

Ukoliko ste ljubitelji jagoda, ovaj voćni kremasti užitak će vam pružiti idealnu jutarnju dozu radosti! Recept je najbolje da pravite u sezoni kada su jagode sveže, a van nje – slobodno iskoristite smrznute, ali izvadite na vreme radi topljenja i prijatnije temperature celog jela. Za ceo obrok vam neće biti potrebno više od 5 minuta. Evo šta vam je potrebno od sastojaka, za jednu osobu:

  • Grekos jogurt 150 g
  • Sveže jagode 50 g
  • Šaka seckanog badema ili listići badema
  • Ekstrakt vanile (opciono)

Ako volite čuvenu tortu Benedikt – odlično, jer je ovo brži i jednostavniji način da dobijete upravo njen ukus! Kremasti grčki jogurt Grekos, obogaćen prefinjenim ukusom mešavine jagode i badema, lako će postati vaš omiljeni izbor za slatki, jutarnji obrok. Evo kako treba da teče priprema:

  1. Jagode operite i iseckajte na što sitnije komade, ali tako da zadrže svoju teksturu;
  2. Badem iseckajte na komadiće (ako koristite listiće, ovaj korak preskočite)
  3. Grekos sipajte u činiju, a zatim preko njega prespite jagode, promešajte, pa na kraju bademe koje takođe treba da promešate i sjedinite sa smesom
  4. Po želji, dodajte i nekoliko kapi vanilinog ekstrakta, što će obroku dati sasvim novu dimenziju.

To bi bilo to! Kratko, a slatko. BONUS savet: Za još intenzivniji ukus i slađi dan, umesto belog grčkog jogurta iskoristite bogati Grekos voćni jogurt od jagode.

#2 Jabuke i cimet – jesenja aroma na koju će mirisati ceo dom

Retko koja aroma izaziva takvu toplinu u srcima svih ljudi, kao što to čini dobro poznata kombinacija jabuke i cimeta. Ovi mirisi su pravi simboli topline doma, zagrljaja i ušuškanih jutara u krevetu. Zato je ovaj kremasti užitak najbolji za kišna, jesenja nedeljna jutra. I da, može se jesti i u krevetu! Dajemo vam 2 verzije recepta – jednu bržu i jednu još bogatijeg ukusa. Vi birate! Potrebni sastojci za jednu osobu:

  • Grekos jogurt 150 g
  • 1 jabuka (ajdared ili zlatni delišes)
  • Kašičica cimeta
  • Meda po želji
  • Kašičica mlevenih oraha

Priprema prve verzije (brža):

  • Jabuku ili iscekajte na što manje komadiće, ili je izrendajte;
  • Dodajte joj kašičicu cimeta i dobro promešajte, tako da se sjedine;
  • U činiju sipajte Grekos grčki jogurt i dodajte mu meda po želji;
  • Prelijte sa smesom jabuka i cimeta i dobro promešajte;
  • Na kraju, pospite orahe preko krema.

Priprema malo duže, ali još bogatije verzije:

  • Jabuke iseckajte na kockice, a zatim sipajte u zagrejanu šerpicu, na srednjoj temperaturi
  • Dodajte med i mešajte brzo, da smesa ne zagori,
  • Kada miris jabuke počne da se širi kuhinjom, znate da je smesa spremna
  • Skinite sa ringle, zatim dodajte cimet i mlevene orahe, promešajte i prelijte preko svog omiljenog grčkog jogurta.

Podseća vas na nešto? Dobili ste ukus dobre, stare pite sa jabukama! Uživajte!

#3 Čokoladno “dobro jutro!”

Zašto dan nekada ne biste počeli i sa svojim omiljenim ukusom – čokoladnim? Ljubitelji stracciatella neće ostati imuni na ovako bogat i kremast obrok! Sastojci:

Priprema:

  • Čokoladu izrendajte na trakice ili na komadiće
  • Šaku smrznutih višanja istopite, ili ako koristite sveže, očistite i dobro operite
  • Grekos prespite u činiju, pospite čokoladom i promešajte
  • Ako želite da se komadići zadrže – koristite hladan jogurt, ako više volite topljeno – koristite jogurt i čokoladu sobne temperature
  • Dodajte višnje

Idealan slatko-kiseli ukus! BONUS savet: Za intenzivniji ukus višanja, umesto belog jogurta koristite naš Grekos sa višnajma.

#4 Egzotični doručak za vrelo leto

Koliko puta ste imali priliku da jedete egzotični doručak kod kuće? Vreme je da povisimo ovaj mizerni statistički podatak i sebi priuštimo tropsko zadovoljstvo čak i kada nismo na dalekoj destinaciji! Grčki jogurt sa sobom nosi aromu mediterana, pa se i u ulozi sastojka za egzotične obroke snalazi fantastično! Naročito kada je u njima glavna uloga. Sastojci:

Priprema:

  • Grekos prespite u činiju
  • Dodajte mu ananas
  • Pospite kokos i sve dobro promešajte
  • Na kraju, pospite sa šakom iseckanih pistaća

Pravo egzotično zadovoljstvo! Ukoliko nemate potrebne sastojke, a želite da se za “dobro jutro” počastite sa malo tropskih ukusa, potreban vam je samo naš Grekos tropic mix sa mangom, kokosom i ananasom, ili Grekos sa breskvom i marakujom. Tropi na dohvat ruke!

#5 Hladan doručak sa ukusom Mediterana

Ako želite da započnete dan prizivajući uspomene na svoje omiljeno letovalište na sredozemlju, i barem na tih 5 minuta se osetiti kao da ste kraj mora – ovaj recept ćete obožavati! Sastojci za 1 osobu:

Priprema:

  1. Sipajte ovsene pahuljice u činiju, a zatim preko njih i grčki jogurt. Dobro promešajte;
  2. Ostavite da smesa odstoji barem pola sata, kako bi pahuljice omekšale;
  3. Iseckajte bademe ili pistaće, kao i voće po izboru;
  4. Voće dodajte u smesu i promešajte, a orašaste plodove pospite po vrhu;
  5. Na kraju dekorišite doručak sa nekoliko listića nane, koja će osim izgledu, doprineti i aromi.

#6 Kikiriki i šumsko voće – kombinacija kojoj se ne odoleva

Jednostavno za pravljenje, a ukusno i zasitno! Sastojci koji su vam potrebni:

Pomeštajte sastojke u činiji i – uživajte!

#7 Već spreman slatki užitak

Šta se događa kada se sudare ukusi Grčke i Italije? Ono najbolje od oba sveta – kremast raskošan ukus grčkih mlečnih proizvoda i sladak, intenzivan ukus tiramisua, omiljenog italijanskog dezerta. Dezertni Grekos sa tiramisuom je već pripremljen, spreman za konzumaciju. Razmazite sebe i voljene i počastite se s vremena na vreme ovakvim tipom prvog jogurta. Slatkim i savršeno zavodljivim. Ljubitelji voćnih ukusa, biće zadovoljni Grekos jogurtima sa voćem. Kajsija, jagoda, šumsko voće ili višnja – vaše je samo da odaberete, svi ukusi vas čekaju u mlečnom odeljku obližnjeg marketa! Počnite da uživate u jutrima i tako poboljšajte i cele dane! Tajna je u sitnicama.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.