Ćufte u krem sosu
Sastojci
Za ćufte:
- 500 g mlevenog junećeg mesa
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 kriška hleba natopljenog u mleku
- 50 ml Moja Kravica mleka
- 1 jaje
- Peršun
- So i biber
- Ulje
Za sos:
- 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- 1 kašika Moja Kravica maslaca
- 1 kašika brašna
Priprema
U mleveno meso dodati sitno seckani crni luk i beli luk, krišku natopljenog hleba, umućeno jaje, peršun i začine po ukusu. Dlanovima oblikovati ćufte i ispržiti u tiganju na ulju ili ispeći u rerni na pekarskom papiru. Nakon toga, u tiganju istopiti maslac i propržiti brašno, a zatim dodati pavlaku za kuvanje i mešati neprekidno dok se ne dobije kremasti sos. Zatim poređati ćufte u posudu, prelijte sosom i zapecite u rerni desetak minuta na 220 stepeni. Poslužite toplo.
Prijatno!