Ćufte u krem sosu

Sastojci

Za ćufte:

  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 kriška hleba natopljenog u mleku
  • 50 ml Moja Kravica mleka
  • 1 jaje
  • Peršun
  • So i biber
  • Ulje

Za sos:

  • 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 1 kašika Moja Kravica maslaca
  • 1 kašika brašna

Priprema

U mleveno meso dodati sitno seckani crni luk i beli luk, krišku natopljenog hleba, umućeno jaje, peršun i začine po ukusu. Dlanovima oblikovati ćufte i ispržiti u tiganju na ulju ili ispeći u rerni na pekarskom papiru. Nakon toga, u tiganju istopiti maslac i propržiti brašno, a zatim dodati pavlaku za kuvanje i mešati neprekidno dok se ne dobije kremasti sos. Zatim poređati ćufte u posudu, prelijte sosom i zapecite u rerni desetak minuta na 220 stepeni. Poslužite toplo.

Prijatno!