Saznaj više

Popela sam se na najslađe vrhove planine Švarcvald koji su napravljeni od belog krema, a onda sam se spustila u gradić Tonauberg kako bi posetila festival koji se održava u čast Švarcvald torte. Oni koriste poseban liker od višnje za torte i iako su božanstvene, morala sam da produžim dalje...

Pošto sam se često pitala zašto se savršeno kremasta torta japanski vetar baš tako zove morala sam da odem u zemlju izlezećeg sunca kako bi pronašla odgovor. Međutim, Japanci su me samo belo gledali pa sam produžila dalje...

Legenda kaže da je naziv kraljevska dobila po tome što niko nije mogao da joj odoli, pa ni jedan maršal! Puno je recepata za nju i mnogi se pitaju koji recept je pravi, pa sam morala da odem na Kubu, u Havanu, da proverim. Videla sam ljude koji se puno smeju, plešu i grle i tada sam shvatila da je najbolji recept onaj koji koriste naše bake jer je to recept sa ljubavlju.

Pre nego što ću se vratiti slatkoj kućici, posetila sam i Moskvu. Preletela sam ulicom Arbat, gde je nastao i čuveni kolač Arbat. Čudno, ali nigde nisam pronašla recept za Moskva šnit. Sa sigurnošću sam zaključila da najslađe stvari postoje samo kod nas i da nema kuhinjice kao domaće!

Jako sam posebna, pre svega zato što sam mlečna pavlaka. Moj postotak masti govori o mom kvalitetu pa sam ponosna što imam čak 36 posto mlečne masti. Zbog svoje punoće daću neponovljiv i nezaboravan ukus svakoj vašoj poslastici! Ukoliko niste, uverite se!