Kiselo mleko Moja Kravica

Kiselo mleko Moja Kravica pripremamo tradicionalnim metodama, isključivo od svežeg, domaćeg mleka. Zbog toga se naše kiselo mleko odlikuje autentičnim ukusom i pravim bogatstvom prirodnih probiotika. Koristi se kao prilog i odlično slaže sa svakim doručkom i večerom. Dobar je par sa jelima, a naročito sa sarmicama od zelja. Rado ga dodajemo i u smese za pripremu različitih testa i peciva, kojima daje idealnu dozu kiselosti i bogatstva ukusa.

Nutritivni sastav na 100g proizvoda

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
2,8g 3,1g 4,2g 277kj / 54kcal

Kiselo mleko kalorije i sastav na 100g proizvoda

Izuzetno niska kalorijska vrednost od samo 54 kalorije na 100g proizvoda, preporučuje kiselo mleko, kao alternativu drugim mlečnim proizvodima, svima koji žele da smanje kalorijski unos ili su na određenim režimima ishrane.

Ekstra kiselo mleko - više masti za bogatiji ukus i dodatnu dozu kiselosti

Preferirate što puniji ukus vaših mlečnih proizvoda? Onda je naše ekstra kiselo mleko vaš novi omiljeni prilog! Sa malo više masti, kremastijom teksturom, ali i bogatijim ukusom, ekstra kiselo mleko svakom obroku daće dozu slasti.

Ekstra kiselo mleko kalorije i sastav na 100g proizvoda

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
6 3,7g 5,1g 272kj / 89kcal

Različita pakovanja kiselog mleka omogućavaju odabir prema sopstvenim potrebama

Različitim veličinama ambalaže uspeli smo da prilagodimo kiselo mleko vašim potrebama. Ako želite da ga jedete kao prilog uz omiljeni doručak, poslužite se kiselim mlekom u pakovanju od 180g. Ako ga služite kao prilog za celu porodicu – tu je kiselo mleko od 400g, a za korišćenje kiselog mleka kao sastojka za različita testa i peciva, odlično će vas poslužiti kiselo mleko u pakovanju od 700g.

Pitali ste nas o kiselom mleku

  1. Prva faza u proizvodnji kiselog mleka je priprema mleka. Sveže sirovo mleko se prvo prikuplja iz farmi krava širom Srbije. Mleko se zatim transportuje do Imlek mlekare. Tu se zagreva kako bi se uništile eventualne štetne bakterije i produžio rok trajanja proizvoda.
  2. Zagrejano mleko se zatim kombinuje sa starter kulturom. Starter kultura je smesa specifičnih bakterija, kao što su Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus, koje su odgovorne za fermentaciju mleka. Ove bakterije pretvaraju laktozu (mlečni šećer) u mlečnu kiselinu, koja daje kiselu notu kiselom mleku.
  3. Nakon dodavanja starter kulture, mleko se inkubira u velikim fermentorima na kontrolisanoj temperaturi. Ova temperatura je optimalna za rast i aktivnost bakterija u starter kulturi. Tokom inkubacije, bakterije metabolizuju laktozu, proizvodeći mlečnu kiselinu koja postepeno snižava pH mleka i stvara karakterističan kiseli ukus i teksturu.
  4. Tokom inkubacije, radnici u mlekari, prema utvrđenim procedurama, prate proces kako bi se osigurala pravilna fermentacija. Ova kontrola uključuje merenje pH vrednosti mleka i praćenje promena u teksturi i ukusu kako bi se postigao željeni kvalitet kiselog mleka.
  5. Kada je kiselo mleko dostiglo željeni nivo kiselosti, proces inkubacije je završen. Kiselo mleko se izlaže niskim temperaturama kako bi se sprečio dalji razvoj bakterija i očuvala svežina proizvoda. Nakon toga, kiselo mleko se pakuje u različite pakete i spremno je za distribuciju.
Važno je napomenuti da se proizvodnja kiselog mleka u Imleku odvija u strogo kontrolisanim uslovima, uz poštovanje higijenskih standarda i regulativa. Na ovaj način, obezbeđujemo konzistentan proizvod visokog kvaliteta, koji ispunjava standarde i očekivanja potrošača.

Povezani blogovi i recepti sa kiselim mlekom

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.