Moja Kravica pavlaka za kuvanje je mlečna pavlaka koja jelima daje pun ukus i kremastiju teksturu. Pravimo je koristeći isključivo kvalitetno mleko, što joj daje prepoznatljiv ukus. Bogata je mlečnim mastima. Rado je mešamo u omiljene čorbe, soseve i slane specijalitete.
Mlečna pavlaka je jedan od sastojaka koji uvek treba imati u frižideru. Spada među vešto čuvane “tajne sastojake” iskusnih kuvara. Ovaj jednostavan dodatak svako jelo pretvara u pravo kremasto zadovoljstvo.
Pavlaka za kuvanje napravljena je od sterilizovanog mleka visokog kvaliteta. Bogata je sa 20% mlečne masti.
250ml
500ml
Svaki put kada za pripremu jela izaberete da koristite Moja Kravica pavlaku za kuvanje, vi podržavate ono što je stvarano u Srbiji. Podržavate domaćinstva koja čuvaju tradiciju proizvodnje mleka u našoj zemlji!
Moja Kravica pavlaka za kuvanje u kombinaciji sa drugim sastojcima daje kremastu teksturu i raskošan ukus jelu. Bogata mlečna mast daje punoću ukusa, dok lako uklopiv ukus omogućava da se slaže uz sve, pa je primena pavlake za kuvanje u receptima izuzetno široka.
Prilikom spremanja jela, Moja Kravica pavlaku za kuvanje možete koristiti u manjoj ili većoj količini u zavisnosti od gustine koju želite da jelo ima. Odličan je izbor za pravljenje soseva od pečuraka i belih soseva koji se uglavnom serviraju uz meso. Pored toga koristi se i za soseve za paste - karbonaru, 4 vrste sira i različite vrste zapečenih testenina.
Moja Kravica pavlaka za kuvanje je savršen dodatak potažu, a u svakom receptu za krem čorbu pronaći ćete je i kao obavezan sastojak. Uz dodavanje mlečne pavlake čorbama, one dobijaju raskošne i ukusne zalogaje.
Jesenjem potažu od bundeve, osvežavajućem potažu od brokolija, šumskom potažu od pečuraka - naša pavlaka za kuvanje daje sočnost i lepšu strukturu.
Pavlaka za kuvanje poslužiće vam i za sva omiljena zapečena jela: musaku, ćuretinu sa mlincima, pečeni francuski krompir, lazanje…
Ako kod kuće imate Moja Kravica pavlaku za kuvanje, jaja i začine, uvek ćete imati i odličan preliv koji će vašem jelu dati puniji i sočniji ukus.
Pogledajte kako vi koristite moja kravica pavlaku za kuvanje
Jeste. U pitanju je prava pavlaka (mlečni proizvod) za kuvanje.
Rado istićemo da je naša pavlaka mlečna - sveža, napravljena na autentičan i tradicionalan način.
Razlika između krema za kuvanje na biljnoj bazi i mlečnih pavlaka za kuvanje je osim zbog ukusa, važna i zbog nutritivnih vrednosti. Ova razlika je vrlo slična razlici između margarina i maslaca. Dok je pavlaka od biljnih ulja puna štetnih trans masti, kao i veštačkih dodataka i aroma, mlečna se bazira na mleku, potpuno prirodnoj masnoći i zahteva minimum dodataka da bi bila ukusna, sočna i primenjiva u kuvanju.
Mlečna pavlaka je i značajno ukusnija i daje puniju teksturu. Sigurni smo da će Moja Kravica pavlaka za kuvanje osvojiti vašu trpezu.
Vrlo bogatog i intenzivnog.
Zbog toga predstavlja i vrlo univerzalan sastojak, pogodan za najraznovrsnija jela i recepte. Pavlaka za kuvanje ima pun ukus zbog 20% mlečne masti, pa jelima daje lepšu i sočniju teksturu.
Za dezerte uvek radije preporučujemo da koristite našu mlečnu slatku pavlaku, ali ako je nemate u frižideru, a imate Moja Kravica mlečnu pavlaku - ne brinite! Dovoljno je da u nju dodate nekoliko kašika šećera u prahu i umešate dok se smesa potpuno ne sjedini. Sigurni smo da ćete biti zadovljni rezultatima!