00 / 00
|

Zbog čega je važno da znate koje mleko pijete

Datum objave: 17.06.2021.

Značaj konzumacije mleka i njegovi zdravstveni benefiti su dobro poznati, pre svega zbog visokog sadržaja kalcijuma, proteina, kalijuma, fosfora i vitamina D3, ključni su za pravilno funkcionisanje i razvitak čitavog organizma, naročito kod dece.

Ipak, nije dovoljno da konzumiramo bilo koje mleko, već je važno da ono bude najvišeg kvaliteta kako bi se sve hranljive materije očuvale, važna je i njegova svežina, kao i poreklo. Kupovinom i konzumacijom domaćeg mleka podržava se lokalna zajednica i osnažuju se mala poljoprivredna gazdinstva. 

Ukoliko želimo da konzumiramo mleko najvišeg kvaliteta, u kom je očuvan njegov bogat sadržaj vitamina i minerala, trebalo bi da odaberemo proverenog proizvođača, čija su duga tradicija i moderna procesna oprema, garant kvaliteta.

Kompaniji Imlek dodeljen žig Čuvarkuća kao potvrda kvaliteta domaće proizvodnje.

Primer takvog proizvođača jeste kompanija Imlek, koja sarađuje sa oko 4000 domaćih farmera, zahvaljujući čemu joj je Privredna komora Srbije i dodelila žig Čuvarkuća koji potvrđuje domaće poreklo i kvalitet proizvoda.

Ovako dobijeno mleko ispunjava najviše standarde i kriterijume kvaliteta, a tradicija duga više od šest decenija, savremena tehnologija i stalno unapređenje proizvodnje garancija su kvaliteta svih Imlekovih proizvoda. 

Transport mleka odvija se u kompletno zatvorenom hladnom lancu što dodatno čuva njegov kvalitet. Kompanija Imlek, regionalni je lider mlekarske industrije, ulaže svoje resurse u razvoj porodičnih farmi, neguje kvalitetan odnos sa farmerima i stimuliše razvoj stočarstva i proizvodnju domaćeg mleka.

 Imlek dnevno preradi oko milion litara mleka.

Žig Čuvarkuća pored mleka poneli su i drugi proizvodi kompanije Imlek: 

Moja Kravica čokoladno mleko

Moja Kravica maslac

Moja Kravica jogurt

Moja Kravica kisela pavlaka

Moja Kravica pavlaka za kuvanje

Moja Kravica krem sir

- kao i Flert kafe, što čini ukupno 22 proizvoda.

Kupovinom Imlek proizvoda garantovano dobijate namirnicu proizvedenu u skladu sa najvišim standardima i ujedno podržavate svoje sugrađane i sunarodnike koji čuvaju tradiciju proizvodnje mleka u našoj zemlji.

Poslednje vesti

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal