Imlek
00 / 00
|

Rekordne investicije kompanije Imlek

Datum objave: 29.11.2016.

Prethodnu poslovnu godinu kompanije Imlek, lidera mlečne industrije na domaćem i regionalnom tržištu, obeležila su izvanredna ulaganja u unapređenje poslovanja zahvaljujući kojima je ostvaren rast tržišnog učešća u svim zemljama regiona. Imlek je u protekloj godini uložio preko 30 miliona evra u različite projekte, čime je pokrenuo rast celokupne mlečne industrije. Pomenute investicije odnose se, pre svega, na unapređenje proizvodnih procesa, kupovinu mehanizacije farmerima i razvoj novih proizvoda. Veliki segment investicija koji je uložen u proizvodne inovacije doprineo je tome da potrošači dobiju nove mlečne proizvode, koji ukusom i kvalitetom idu u korak sa Evropom i svetom. Među njima se posebno ističu Moja Kravica gusti jogurt, Balans+ Protein proizvodi, Grekos grčki tip jogurta, Moja Kravica pavlake sa ukusima i mnogi drugi.

Na konferenciji za medije napravljen je osvrt na Imlekovo poslovanje, a novinarima su se obratili Ilija Šetka, generalni direktor kompanije, i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine. Oni su tom prilikom istakli značajnu ulogu Imleka u daljem razvoju i jačanju srpske privrede. Ministar Nedimović ujedno je najavio da će uskoro biti puštena u rad i referentna laboratorija za ispitivanje kvaliteta mleka.

„Mogu slobodno da kažem da je protekla 2016. godina, godina Imleka. Investicijom od 30 miliona evra i lansiranjem preko 40 novih proizvoda, potvrdili smo i dodatno ojačali status najvećeg proizvođača u mlečnoj industriji celog regiona. Posebno sam ponosan što smo u godini nezapamćenih potresa na evropskom tržištu sirovog mleka i rekordno niskih cena uspeli da pomognemo i našim najznačajnijim partnerima, našim farmerima. Pomogli smo im kako višim cenama otkupa od evropskih, tako i kupovinom mašina i kreditima, kako bi što bezbolnije prebrodili ovaj period. Kampanjom „Moja Kravica - Rasti srećno” započeli smo izgradnju dečjih igrališta širom Srbije, a brojne su i druge društveno odgovorne aktivnosti koje sprovodimo u cilju obezbeđivanja srećnijeg odrastanja naših najmlađih. I u narednoj godini imamo u planu velike investicije koje, pre svega, imaju za cilj unapređenje poslovanja naše kompanije, ali i zajednice u kojoj poslujemo”, rekao je Ilija Šetka, generalni direktor kompanije Imlek.

„Apsolutno svesni značaja stočarstva i mlekarstva, kao njegove važne grane, ulažemo maksimalne napore da, u periodu krize sektora na celom evropskom tlu, sačuvamo svaki litar ovog izvora egzistencije za mnoge poljoprivrednike. U narednom periodu snažnije ćemo da podržimo kvalitet jer jedino on garantuje opstanak na zahtevnoj tržišnoj utakmici. Zbog toga, uskoro ćemo pustiti u rad i referentnu laboratoriju za ispitivanje kvaliteta mleka. Time, ne samo da ćemo imati izuzetno preciznu i objektivnu ocenu kvaliteta mleka naših proizvođača već ćemo im i omogućiti da u skladu s kvalitetom dobiju i adekvatne podsticaje”, izjavio je Nedimović.

Imlek, kao vodeća regionalna kompanija mlečne industrije, duže od 60 godina uspešno gradi i razvija svoje poslovanje na teritoriji Srbije, kao i širom regiona. Stalnim ulaganjima u modernizaciju proizvodnje svih fabrika u okviru poslovnog sistema doprinosi se vrhunskom kvalitetu Imlekovih proizvoda kojim je zadobijeno poverenje mnogobrojnih potrošača. Brojnim društveno odgovornim projektima Imlek se aktivno uključuje u pomoć zajednici u kojoj posluje, a pored toga, u narednom periodu, kompanija će biti usmerena ka održavanju postojećeg kvaliteta proizvodnje u skladu sa svim evropskim i svetskim standardima.

Poslednje vesti

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal