KOMPANIJA IMLEK POVODOM SVETSKOG DANA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE PODRŽALA GLOBALNU MANIFESTACIJU EU GREEN WEEK

Sadržaj

Beograd, 6.6.2022 – Zaposleni kompanije Imlek priključili su se globalnoj akciji Evropske unije i Ministarstva zaštite životne sredine i u prisustvu velikog broja zvaničnika i građana, sadnjom stabala kod Muzeja savremene umetnosti i akcijom čišćenja šetališta duž keja na Dorćolu, obeležili Svetski dan zaštite životne sredine.

Odgovorno ponašanje prema životnoj sredini jedan je od najvažnijih strateških opredeljenja Imleka zbog čega je sponzor manifestacije EU GREEN WEEK koju Privredna komora Srbije organizuje drugu godinu zaredom u saradnji sa Ministarstvom životne sredine, Gradom Beogradom – Sekretarijatom za zaštitu životne sredine i uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), EU Delegacije u Srbiji i EIT Climate-KIC.

„Svako stablo koje smo posadili danas nosi poruku „Rastemo zajedno“ i važna je kako za sve nas u Imleku, tako i za zajednicu u kojoj poslujemo jer je to poruka koja znači da zajedno možemo mnogo više. Zahvalila bih se svim kolegama koje su danas ovde, ali i partnerima i organizatorima, jer ovakvim zajedničkim delovanjem pokazujemo da je svaki doprinos važan i da priroda nije resurs, već da smo priroda svi mi. Odgovoran odnos prema životnoj sredini i poštovanje strogih standarda u ovoj oblasti je nešto što determiniše strategiju kompanije Imlek. Ovo je samo jedna u nizu akcija kojom dodatno skrećemo pažnju javnosti na značaj i potrebu očuvanja zdrave životne okoline“, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

Svetski dan zaštite životne sredine se na inicijativu Generalne skupštine UN, od 1973. godine obeležava svakog 5. juna, sa ciljem da se skrene pažnja i podstakne akcija za unapređenje kvaliteta životne sredine.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.