Imlek
00 / 00
|

Delegacija ambasade Švedske i čelnici Tetra Pak-a u poseti Imleku

Datum objave: 13.11.2017.

Najveću fabriku Imleka, u Padinskoj Skeli, posetio je NJ.E. gospodin Jan Lundin, ambasador Švedske u Beogradu kako bi se obeležila višedecenijska uspešna saradnja regionalnog lidera mlečne industrije i čuvene švedske kompanije Tetra Pak. Saradnja Imleka i svetski priznatog proizvođača kartonske ambalaže duga je više od pet decenija, a ove godine ponovo je, nakon 20 godina, lansiran “Moja kravica Trougao” kao rezultat dvogodišnjeg rada Imlekovih i Tetra Pakovih inženjera. Delegaciji ambasade Švedske su pored obilaska proizvodnje u kojoj značajno mesto zauzimaju Tetra Pak linije, predstavljeni brojni drugi zajednički projekti dva privredna giganta koji se odnose na unapređenje zaštite životne sredine, brige o lokalnoj zajednici i daljih zajedničkih planova.

 

Ilija Šetka, generalni direktor Imleka, prilikom obilaska izjavio je: “Kao regionalnom lideru mlečne industrije, obaveza nam je da potrošačima obezbedimo samo najkvalitetnije proizvode. Tetra Pak svetski lider u kartonskoj ambalaži, nam već decenijama pomaže da takve proizvode našim potrošačima ponudimo u najkvalitetnijim i modernim pakovanjima koja čuvaju kvalitet i svežinu proizvoda. Samo u postrojenju u Padinskoj Skeli, koje smo danas imali priliku da obiđemo, godišnje se preradi preko 200 miliona litara mleka od kojeg nastaju brojni omiljeni proizvodi i brendovi poput Moje Kravice, Balansa i drugih.

 

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde i što sam u prilici da u društvu našeg partnera kompanije Imlek, poželim dobrodošlicu Nj.E. Ambasadoru Švedske u Srbiji, kao i da proslavimo još jednu godinu uspešne saradnje naših kompanija, Imleka i Tetra Pak-a. Ovo je sjajna priča i potvrda o tome kako su švedske i srpske vrednosti, koje su u osnovi naših kompanija,  izgradile partnerstvo koje traje više od 50 godina. Mi se u kompaniji Tetra Pak, ponosimo razvijanjem dobrih pakovanja i ambalaže, a sve sa ciljem da zaštitimo ono što je dobro: hranu, ljude i budućnost. Zahvaljujući Imleku, prisutni smo u milionima srpskih domova širom zemlje i na taj način mi i ispunjavamo naše obećanje o dostupnosti bezbedne hrane“, rekao je Frančesko Faela, generalni direktor Tetra Pak-a za Jugoistočnu Evropu.  

 

NJ.E. ambasador Švedske u Srbiji, gospodin Jan Lundin tom prilikom je izjavio: “Meni, kao ambasadoru Švedske u Srbiji, je izuzetno drago što danas obeležavamo više od pola veka dugu saradnju između Imleka, regionalnog lidera mlečne industrije i Tetra Pak-a, vodeće svetske kompanije u oblasti prerade i pakovanja hrane. Ove godine obeležavamo i 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju Srbije i Švedske. Činjenica je da su obe kompanije lideri u svojim oblastima i zato je dragoceno što se spajanjem njihovih iskustava i vrednosti doprinosi opštem razvoju ideje o održivosti u preradi i pakovanju hrane, kao i implementaciji različitih održivih rešenja. Sećam se da sam kao mladi diplomata u Jugoslaviji davne 1984. godine pio jogurt iz dobro poznatih trouglastih pakovanja. Posebno mi je drago što je Tetra Pak učestvovao u tome da se taj  omiljeni proizvod vrati na tržiste, jer ono što dobro ne treba menjati”.

Poslednje vesti

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal