Imlek
00 / 00
|

Zelena čorba

45 min.

Tajna dobre čorbe je u tome da skuvate mešavinu povrća koje se lepo slaže. Dakle, tu su uvek luk, krompir i šargarepa – a sve ostalo je stvar volje i trenutne želje. Tajna još bolje čorbe jeste u tome da sve skuvate sa manje vode, pa izblendirate tako da se dobije gusta masa. To više nije čorba, već potaž, što na francuskom znači „gusta supa”. Dakle kuvate istu stvar, samo je zovete malo zanimljivijim imenom.

Sastojci

  • Glavica brokolija
  • Šargarepa
  • Koren peršuna
  • Pola korena celera
  • Krompir
  • Maslinovo ulje
  • Žumance
  • 250 ml Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje
  • So i biber

Priprema

1.

Odvojte cvetiće brokolija, a ostalo povrće iseckajte, pa ga propržite na maslinovom ulju. Nalijte vodom, začinite, pa kuvajte dok povrće ne bude kuvano. Umutite žumance i pomešajte ga sa Moja Kravica Kuhinjica pavlakom za kuvanje. Čorbu sklonite sa šporeta, dodajte pavlaku – pa sve dobro izblendirajte.

2.

SAVET: Začini prilikom serviranja? U svaki tanjir dodajte kašku ulja od semenki bundeve i seckane orahe. Ili se poigrajte ukusom Pekorina koji ste narezali ljuštilicom za krompir na tanke listiće.

Datum objave: 03.04.2017.

Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal