Imlek
00 / 00
|

Svinjski kare u sosu od zelenog bibera

30 min.

Od kuhinje u kojoj su naše bake i mame koristile samo jednu vrstu bibera, onaj klasičan crni – došli smo do divne ponude različitih biberastih ukusa za naša jela.
Tu je nežni roze biber koji ponekad završi i u kolačima, ali i upečatljivi beli – zaslužan za oštrinu kineske ljuto-kisele supe. Ima i onih koji su osvežavajući, poput mente, pa i onih koji izgledaju kao mini-šišarke, toliko lepe da vam je žao da ih sameljete!
Na počasnom mestu je svakako i ljubimac svih onih koji vole meso − zeleni biber. Njegova osvežavajuća ljutina je prepoznata od šefova koji na meniju imaju biftek, pa je biftek u krem sosu sa zelenim biberom umalo postao obavezna stavka u restoranima.
Svakako, ovaj ljutkasti sos nije rezervisan samo za najskuplje komade junetine! Treba ga isprobati i sa drugim vrstama mesa, jer sjajno ide i uz svinjsko meso, posebno uz kare.

Sastojci

  • 400 g svinjskog karea, isečenog na tanje šnicle
  • 1 puna kašika Moja Kravica maslaca
  • 1 manji crveni luk, sitno iseckan
  • 80 ml pileće supe
  • 120 ml Moja Kravica Kuhinjica neutralne pavlake
  • 1 puna kašika Dižon ili drugog ljutog senfa
  • 1 – 1.5 ravna kašika sveže i krupnije smrvljenog zelenog bibera (zavisi koliko volite da bude ljuto)
  • So i mleveni crni biber
  • Za serviranje: prethodno skuvan pirinač ili integralni pirinač

Priprema

1.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

2.

Začinite šnicle sa obe strane solju i crnim biberom.

3.

Rastopite maslac na dobro zagrejanom tiganju pa ih kratko, samo po minut, propržite sa obe strane – tek da dobiju boju. Stavite ih na tanak pleh prekriven papirom za pečenje, pa ubacite u rernu na 15-20 minuta.

4.

U međuvremenu, u istom tiganju u kome se pržilo meso, propržite crveni luk. Kad je omekšao, sipajte supu i ostavite nekoliko minuta da se tečnost redukuje. Sada dodajte senf, pa sipajte pavlaku i dodajte zeleni biber. Posolite, po želji.

5.

Servirajte meso uz pirinač i sos, a ukrasite svežim ili suvim vlašcem.

6.

SAVET: Kao zamenu za kare, ako volite mekše komade mesa i želite bržu propremu jela – možete da koristite svinjski file. Isecite ga na medaljone debele oko 2 cm i ostavite u rerni samo 5 minuta. Fileu je to dovoljno!

Datum objave: 02.10.2017.

Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal