Špagete s pečurkama

  • 4
    Osoba/porcija
  • 30 min
    Vreme spremanja
  • 3
    Težina recepta
  • 4.5
    Prosečna ocena
Sadržaj

Ako neka namirnica ima ukus i miris dovoljno izazovan da nas osvoji na prvi zalogaj, onda baš takve sastojke treba da koristimo kad mi osvajamo nekoga! A ima li nečeg boljeg od divljih pečuraka? Vrganju je sezona u oktobru, a lisičarkama u julu, ali sušene vrganje i lisičarke možete uvek da pronađete i na pijacama i u radnjama.

Zapravo, treba ih uvek imati u frižideru i koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim sastojcima u jelima! Svakako, sa divljim, ali istovremeno i kremastim ukusima uvek se dobro slaže šardone. Ohladite flašu vina, pozovite nekoga s kim želite da podelite predivan obrok, pa uživajte zajedno u ovom jelu bogatih aroma…

Sastojci

  • 500 g špageta (ili taljatela)

  • 300 g šampinjona

  • 200 g lisičarki (ili punija šaka suvih)

  • 100 g vrganja (ili šaka suvih)

  • 150 g Imlek Iriškog sira

  • 400 ml Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje

  • 2 čena belog luka

  • So, biber

  • Maslinovo ulje

Priprema

  1. Uključite ringlu i stavite lonac s vodom da se greje. Špagete se ne lepe kad se kuvaju u dosta vode, pa bi bilo dobro da lonac bude veliki. Kad voda provri, ubacite špagete i počnite s pripremom sosa.

  2. Na drugu ringlu stavite tiganj i na maslinovom ulju kratko propržite beli luk. Kad zamiriše, dodajte iseckane pečurke. Dinstajte pečurke dok sva voda ne ispari, pa dodajte Moja Kravica Kuhinjica pavlaku za kuvanje, rendani Iriški sir i dobro promešajte. Zatim, probajte, pa začinite po ukusu – dodajte so, biber i eventualno neki začin koji vi volite uz testeninu.

  3. Sklonite tiganj sa šporeta i u sos dodajte proceđene špagete, pa kratko prokuvajte.

  4. SAVET: Ove pečurke se savršeno slažu sa svežom ili sušenom majčinom dušicom, pa upotrebite radije nju nego origano. Ako je sezona vlašca, on je još bolji izbor!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.