Ravioli sa sirom i spanaćem u krem sosu

  • 30 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Ne postoji ništa ukusnije od domaće testenine, a ravioli su svakako izuzetan izbor! Tajna dobrih raviola nije toliko u sosu, već u lepo zamešenom testu i obaveznom kremastom punjenju.

A šta je kremastije od Moja Kravica sira i milerama? Pre nego što vam otkrijemo recept, daćemo nekoliko napomena u vezi sa samom izradom raviola! Ako imate mašinu za testeninu i kalup za raviole, vi već znate šta da radite. Ako nemate – to nije problem!

Sastojci

  • 2 srednja jaja, koja su bila na sobnoj temperaturi

  • 200 g brašna – najbolje namensko za domaću testeninu

  • 1 kašika maslinovog ulja

  • Nekoliko briketa spanaća (odmrznuti i dobro ocediti)

  • 3 prepune kašike sitnog sira Moja Kravica Kuhinjica

  • 1 prepuna kašika Moja Kravica milerama

  • So i biber po ukusu

  • Oko 2 šake iseckanih pečuraka (najbolje bukovače ili smeđi šampinjoni)

  • Malo belog luka – sitno seckan ili u granulama

  • Puna kašika Moja kravica maslaca

  • Nekoliko kašika Moja Kravica milerama

  • So, biber, vlašac, majčina dušica

  • Nekoliko kašika rendanog Pekorino sira (opciono)

Priprema

  1. Zamesite testo od ovih sastojaka. Najbolje je da u jaja stavite ulje, pa malo pomalo dodajete brašno – i na kraju dobro zamesite rukama. Testo uvijte u providnu foliju i neka odstoji oko 30 minuta pre nego što ga razvučete i napravite raviole.

  2. Izmešajte spanać, sir i mileram viljuškom i začinite. Prekrijte folijom i ostavite dok testo odstoji u frižideru.

  3. Na maslacu propržite beli luk, pa dodajte pečurke. Kad voda ispari, dodajte majčinu dušicu i biber, malo posolite i isključite ringlu. Na još uvek vruć tiganj dodajte i mileram i dobro promešajte da se rastopi.

  4. Ubacite raviole u drugi lonac, u kojem je ključala voda. Svežoj testenini potrebno je samo oko 3 minuta da bude skuvana. Procedite raviole, servirajte uz sos i pospite pekorino sirom.

  5. SAVET: Fil za raviole napravljen od Moja kravica stnog sira i spanaća, super se slaže i sa klasičnim paradajz sosom, pa svakako probajte i tu kombinaciju!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.