Pitice punjene kremastim sirom i višnjama

  • 60 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Francuskinje imaju vitku liniju i uživaju u poslasticama, sirevima i vinu. Ili ih bar tako opisuju u knjigama. Priča se i da u svemu nema neke tajne, već da one jednostavno jedu od svega pomalo. Nakon ručka koji nije preobiman, sledi jedno parče deserta od visokokvalitetnih namirnica i jedna čaša dobrog vina.

Sve je pripremljeno s manje šećera i testa nego što je to uobičajeno kod nas. I, naravno, uz maslac jer su recepti za deserte, koje ćete pronaći u najboljim francuskim kuvarima, pisani sa samo jednim pravilom za savršen ukus: ubacite maslac; ako ne u testo, onda u fil. Bitno je da ga ima!

Ovaj naš desert ispoštovao je sva pravila: ne sprema se u velikim količinama, nije komplikovan, u njega ide maslac, ali nema previše šećera i testa. Sad možete da uživajte u preplitanju hrskavih i kremastih struktura – i kombinovanim sa ukusima čokolade, ruma, vanile i višanja. Baš onako, kao da ste u Parizu.

Sastojci

  • Za 4 pitice (kora):

  • 125 g maslaca Moja kravica

  • 125 g brašna

  • 60 ml vode

  • Fil od višanja:

  • 160 g smrznutih višanja

  • 1 kašičica gustina

  • 1 puna kašika prah šećera

  • Fil od krem sira:

  • 160 g krem sira Moja Kravica Kuhinjica

  • Rum ili aroma ruma

  • Vanila – semenke ili aroma

  • 2 pune kašike prah šećera

  • I još je potrebno:

  • 2 štanglice mlečne čokolade ili 4 kašičice eurokrema (opciono)

  • 1 žumance za premazivanje pitica

  • Još malo šećera u prahu za posipanje

Priprema

    Kora:

    1. Svi sastojci treba da budu dobro ohlađeni.

    2. Ubacite maslac seckan na kockice u „secka” i dodajte brašno, pa usitnite.

    3. Zatim masu istresite na podlogu za mešenje i dodajte i vodu, pa zamesite testo.

    4. Ostavite ga u frižideru uvijeno u providnu foliju dok ne pripremite fil.

    Fil od višanja:

    1. Prokuvajte višnje i šećer na srednjoj temperaturi i, kad puste sok, prespite sok u čašu i dodajte gustin.

    2. Izmešajte tako da nema grudvica i vratite u šerpicu s višnjama.

    3. Kuvajte još malo, uz mešanje, dok se voćni fil ne zgusne.

    Fil od krem sira:

    1. Sve stavite u jednu činiju i jednostavno izmešajte.

    2. Uključite rernu na 180-200 stepeni. Ohlađeno testo razvijte na kvadrat prečnika 30×30 cm, pa ga podelite na 4 jednaka dela. Na sredinu svakog dela stavite prvo fil od sira. Preko njega (ako želite) stavite malo otopljene čokolade ili eurokrema. Na kraju, stavite i višnje.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.