Mirisni potaž od šampinjona i vrganja

  • 60 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Zašto su vrganji toliko fascinantne pečurke? Miris i ukus su svakako prva stavka. Čim ih ubacite u bilo koje relativno obično jelo – ono se pretvara u gastronomski spektakl! Bilo da je reč o supi, potažu, rižotu, lazanji ili pasti – nebitno je. S njima skoro da nikada nema promašaja. Za nas je, naravno, najfascinantnija činjenica da se njihov zemljano-orašasti ukus veoma dobro uklapa uz naše kremaste mlečne proizvode.
Moja Kravica Kuhinjica neutralna pavlaka za kuvanje i ove pečurke, omiljeni sastojak svih svetskih kuvara, definitivno su najbolji prijatelji.
Ovaj potaž od pečuraka vi možete da spremite ili sa šampinjonima ili sa mešavinom šampinjona i bukovača. Ipak, kada dodate i vrganje, to jelo postaje jelo za pamćenje…

Sastojci

  • Puna kašika maslaca Moja Kravica

  • Crni luk srednje veličine

  • 2 čena belog luka

  • Jedan srednji krompir

  • 200 g svežih šampinjona

  • Povrtna kocka za supu

  • 500 ml vode

  • Šaka suvih vrganja

  • 150 ml neutralne pavlake za kuvanje Moja Kravica Kuhinjica

  • So, biber

Priprema

  1. U šerpicu stavite maslac i zagrejte ga, taman dok isečete luk. Ne mora da bude previše sitno iseckan jer ćete ionako kasnije sve da ubacite u blender. Kad luk malo omekša, pečurke, krupnije rezane, ubacite u šerpu i propržite.

  2. Zatim, dodajte kocku za supu, vodu, suve vrganje, krompir sečen na sitne kockice, pa kuvajte oko 15 minuta. Proverite da li je krompir omekšao, tj. da li je skuvan.

  3. Prebacite sve u blender i dobro izblendirajte (može i štapnim mikserom). Zatim, smesu vratite na ringlu. Dodajte so i biber, po ukusu, pa sipajte neutralnu pavlaku Moja Kravica Kuhinjica. Kad provri, sklonite sa šporeta, i nakon toga servirajte.

  4. SAVET: Potaž se uglavnom servira uz tost hleb ili krutone, a mi smo se ipak odlučili za krckave integralne grisine. Potaž i grisini su se super uklopili uz Moja Kravica kiselu pavlaku, koja je bila u činijici sa strane.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.