Voćni desert s grizom i bademima

  • 30 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Ovo je jedna od onih neverovatno ukusnih poslastica, lakih za pripremu i jedan od onih recepata koji ćete zapisati na papiriću i ostaviti u kuhinjski orman − nadohvat ruke. Ovo je desert čiji finalni ukus možete da kreirate sami! Kremasta podloga sa blagom notom vanile dovoljno je neutralna da vam dopušta da svoje činijice s ovim domaćim pudingom ukrasite kako god poželite. U skladu sa svojim trenutnim raspoloženjem, ili u skladu sa godišnjim dobima.
Zimske ukuse banane, jabuke, kruške ili čak nekog kompota s proleća zamenite breskvama i kajsijama, a leti borovnicama, kupinama i malinama. Možda i s kremom od ispečene bundeve, kad opada jesenje lišće. Mada, niko vam ne brani ni da u dane, kad zaveje sneg, očistite jedan ananas i, baš iz inata, ukrasite ovaj desert voćem koje ima boju sunca…

Sastojci

  • 1 jaje

  • 500 ml Moja Kravica mleka

  • Malo soli

  • 50 g griza

  • 50 g šećera

  • 1 kesica vanilin šećera

  • 40 g mlevenih badema

  • Voće za garniranje (kriške mandarine, kruške, kupine, jagode, maline)

  • 150 g Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake.

Priprema

  1. Krema: Odvojte žumance od belanceta, pa belance čvrsto umutite. Skuvajte Moja Kravica mleko i so. Griz dodajte uz mešanje, i ostavite na tihoj vatri. Potom, skinite sa šporeta i umešajte šećer, vanilin šećer i žumance. Malo prohladite, a nakon toga, mešalicom umešajte badem i umućeno belance.

  2. Serviranje: Hladnom vodom pokvasiti 4 posudice, pa sipajte masu. Kad se ohladi i zgusne, desert ukrasite voćem, garnirajte umućenom Moja Kravica Kuhinjica slatkom pavlakom i servirajte.

  3. SAVET: Za intenzivniji ukus, pre serviranja: neko voće je bolje kada je kratko prepečeno na Moja Kravica maslacu. U zavisnosti od voća, možete da dodate i začine. Recimo, ako ste odabrali jabuku, stavite nakon termičke obrade cimet – a ako ste odabrali krušku, začinite je sa malo ruma.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.