Rolnice od svinjskog filea s kremastim punjenjem

  • 2
    Osoba/porcija
  • 45 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Da li ste mlada domaćica koja želi da pripremi nešto što izgleda kao iz restorana, ima ukus kao iz restorana, ali se ipak plaši da negde ne pogreši? Ako jeste, ovo je recept za vas, i to u prvom redu zato što teško da možete da pogrešite jer je sve lako. Drugo, i ako pogrešite, hrana će i dalje biti jestiva, samo neće izgledati kao sa slike. A to nije strašno jer nema bacanja i ne ostajete gledni. Treće, meso za ovaj recept je toliko pažljivo odabrano da nikako ne može da vam ispadne tvrdo, nekuvano ili nedovoljno sočno. I četvrto, ne može da se desi da ovo ne umete da isečete, pošto je sam oblik filea olakšavajuća okolnost.
Kulinari se obično bune kada se svinji file nazove „svinjskim biftekom” – ali, po poziciji i mekoći, ovaj komed mesa to i jeste: ekvivalent biftku. Zajednička im je izuzetna mekoća mesa i tekstura od koje se veoma brzo prave medaljoni i rolnice. Upravo ono što nama treba za ovu priču! Napomenućemo da je u receptu napisano da se koristi pavlaka za kuvanje, ali je jelo isprobano i sa kiselom pavlakom Moja Kravica sa 20% mlečne masti, ali i sa Moja Kravica mileramom sa 22% masti – oba daju dobar ukus ovom jelu, te su adekvatna zamena.

Sastojci

  • Srednja glavica crnog luka

  • 2 čena belog luka

  • 1 žumance

  • Śoljica pavlake za kuvanje Moja Kravica

  • Kašika putera Moja Kravica

  • Puna šaka suvih Crnih truba (ili bilo kojih drugih suvih, divljih pečuraka, poput vrganja ili lisičarki)

  • Jedan veći i deblji svinjski file

  • 2 kašike putera Moja Kravica

  • So, biber

Priprema

  1. Sos pripremite unapred, jer može satima (pa i preko noći) da stoji u frižideru. Prvo, ubacite pečurke u vodu da se rehidriraju nekoliko minuta. Drugo, viljuškom izmešajte žumance sa pavlakom za kuvanje i ostavite u činijici. I treće, na puteru ispržite sitno iseckani crni i beli luk, dok potpuno ne omekšaju. Zatim, dodajte iseckane pečurke i malo propržite dok ne ispari sva preostala voda u šerpici. Kad se pečurke ohlade, ubacite ih u pavlaku sa žumancem, promešajte viljuškom i ostavite poklopljeno u frižideru do upotrebe.

  2. Uključite rernu na 200 stepeni. Isecite file na medaljone debljine oko 2-3 cm, a zatim svaki medaljon istanjite čekićem za meso. Začinite solju i biberom. Rastopite maslac na tiganju (ili još bolje grill tiganju) pa veoma kratko propržite sa obe strane i sklonite u tanjir.

  3. Svaku šniclu uspravite, pronađite stranu koja je najravnija i postavite je nadole, pa uvijte u rolnicu i pričvrstite čačkalicom, tako da može da stoji uspravno. Ne stiskajte rolnice da bi unutra bilo mesta za punjenje. Poređajte rolnice (naravno, uspavno) na papir za pečenje, koji ste već stavili na manji pleh. Zatim, svaku rolnicu napunite filom, dok ne utrošite sav fil. Ubacite u rernu i pecite kratko, tek da meso još malo porumeni i toplota stegne žumance u filu.

  4. Jelo je najbolje da poslužite uz povrće: dinstano, iz rerne ili kuvano na pari. Na slici je komorač iz rerne, ali vi možete da upotrebite grašak, šparglu, tikvice, zelenu papriku, prokelj, brokoli, karfiol… Ili neku mešavinu povrća po svom ukusu.

  5. SAVET: Suve pečurke, nakon što su rehidrirane, dobro isperite pod vodom pre nego što ih ubacite u jelo. Neke vrste, posebno „crna truba”, mogu da budu pune zemlje i peska.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.