Imlek
00 / 00
|

Rolat sa kremastim šampinjonima i sirom

60 min.

Neke recepte zovemo „osnovnim” zato što bazičnu ideju možemo da unapredimo mnogobrojnim varijacijama, koje zavise samo od prilike za koju kuvamo i naše mašte. I ovo je upravo jedan takav recept! Ukusno testo spremljeno s maslacem, uz neutralan, zdrav fil od šampinjona i sira predstavlja igralište za našu kreativnost! Već vam je jasno koje sve neverovatne kombinacije možete napraviti s ovakvom osnovom.
Treba vam malo šunke, origana i dašak kečapa za dečiji snek sa pizza ukusom. A uz seckani kulen i čili, dobijete pikantno zadovoljstvo, koje možete da gustirate uz utakmicu i pivo! Blanširani spanać i puno svežeg peršuna pretvoriće ovaj recept u zelenu, prolećnu verziju branča – a mirođija i dimljeni losos, učiniće ga idealnim kad želite da pripremite nešto izazovnije, što biste mogli da servirate uz vino i masline. Bilo kako bilo, čak i ako se držite samo osnovne varijante recepta, uživaćete u ovom rolatu – kremastom unutra i hrskavom spolja!

Sastojci

  • 1 komad lisnatog testa (najbolje domaće, spremljeno s maslacem)
  • 400 g šampinjona, opranih i isečenih na listiće
  • 2 čena belog luka
  • Puna kašika Moja Kravica maslaca
  • 75 ml Moja Kravica Kuhinjica neutralne pavlake za kuvanje
  • 250 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
  • 2 pune kašike parmezana
  • 1 belance
  • So, peršun, biber, bosiljak
  • 1 žumance za premazivanje
  • Susam za pospipanje, crni ili svetli

Priprema

1.

Ako koristite zamrznuto testo, izvadite ga da se odmrzava dok pripremate fil.

2.

Zagrejte tiganj i u njega stavite maslac. Naseckajte beli luk sitno, pa ga propržite na maslacu, a zatim propržite i šampinjone. Kad šampinjoni izgube volumen i voda ispari, sipajte Moja Kravica Kuhinjica neutralnu pavlaku, pa ih dobro ukuvajte da se pavlaka zgusne i postne kremasta. Začinite solju, biberom, bosiljkom i peršunom, pa prohladite.

3.

Izmešajte Moja Kravica Kuhinjica sir, belance i parmezan, pa dodajte prohlađene kremaste šampinjone.

4.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Razvucite oklagijom koru od testa, na dobro pobrašnjenoj podlozi, pa formirajte pravougaonik. Premažite filom od sira i šampinjona, urolajte (bez stiskanja), pa prebacite rolat na pleh obložen papirom za pečenje.

5.

Premažite žumancetom i pospite crnim ili običnim susamom. Neka se peče oko 30 minuta.
SAVET: U slučaju da rolat planirate za doručak – fil možete da pripremite i uveče, pa ujutru samo da ispečete rolat. Naravno, u tom slučaju, ne zaboravite da takav doručak poslužite uz Moja Kravica gusti jogurt!

Datum objave: 02.10.2017.

Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal