O.K.… One nisu rođendanska klasika! Klasika su oni čuveni sendviči koji su se pravili na belom hlebu, mazali maslacem ili pavlakom, zatim su se na njih ređali kolutići kiselih krastavčića i polumeseci od salame. Potom se preko celog poslužavnika, prepunog takvih sendvičića, sitno rendao kačkavalj. To jeste bila obavezna zakuska nekih davnih rođendana, kada smo mi (sada odrasli i ozbiljni) bili klinci.
Ali svako vreme traži neki svoj specijalitet i današnji klinci vole ukuse drugih kuhinja koje su osvojile naše ulice i restorane. Ukus italijanske pice svakako je najpopularniji. Tako će se možda današnja deca, kad odrastu, prisećati ovih pica pitica na isti način na koji mi pamtimo sendviče s krastavčićima i kačkavaljem.
Sastojci
1 pakovanje kora za pitu
2 Moja kravica kisela pavlaka
200 g kečapa
Kesica origana
300 g šunke
600 g pečurki
500 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
200 g Imlek Iriškog sira
2 jaja
Priprema
Podelite pakovanje kora na 12 kora. Od njih treba da napravite dva rolata. Prvo iseckajte i prodinstajte pečurke. I započnite s pravljenjem prvog rolata…
Prve dve kore poprskajte samo vodom i uljem, treću premažite sa ½ Moja Kravica kisele pavlake. Zatim, na narednu koru poređajte 150 g seckane šunke, petu koru premažite sa 100 g kečapa i pospite origanom, na šestu stavite 250 g Moja Kravica Kuhinjica Sitnog sira, a na poslednju, 300 g prodinstanih pečurki. Tako naslagane kore treba uviti u rolat. Potom napravite jos jedan takav.
Stavite rolate na poslužavnik, pa ih ubacite na jedan sat u zamrzivač, kako biste, kad ih izvadite, mogli lakše da ih sečete. Isecite ih na tanke kolutove i položene poređajte u pleh. Umutite 2 jaja i jednu času pavlake i premažite. Stavite rolate da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Nakon 15 minuta, izvadite pleh i na pitice narendajte Imlek iriški sir, pa vratite još 10-15 minuta u rernu, dok se iriški sir ne istopi. Pica pitice možete poslužiti tople ili hladne.