Pica pitice

  • 90 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

O.K.… One nisu rođendanska klasika! Klasika su oni čuveni sendviči koji su se pravili na belom hlebu, mazali maslacem ili pavlakom, zatim su se na njih ređali kolutići kiselih krastavčića i polumeseci od salame. Potom se preko celog poslužavnika, prepunog takvih sendvičića, sitno rendao kačkavalj. To jeste bila obavezna zakuska nekih davnih rođendana, kada smo mi (sada odrasli i ozbiljni) bili klinci.
Ali svako vreme traži neki svoj specijalitet i današnji klinci vole ukuse drugih kuhinja koje su osvojile naše ulice i restorane. Ukus italijanske pice svakako je najpopularniji. Tako će se možda današnja deca, kad odrastu, prisećati ovih pica pitica na isti način na koji mi pamtimo sendviče s krastavčićima i kačkavaljem.

Sastojci

  • 1 pakovanje kora za pitu

  • 2 Moja kravica kisela pavlaka

  • 200 g kečapa

  • Kesica origana

  • 300 g šunke

  • 600 g pečurki

  • 500 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira

  • 200 g Imlek Iriškog sira

  • 2 jaja

Priprema

  1. Podelite pakovanje kora na 12 kora. Od njih treba da napravite dva rolata. Prvo iseckajte i prodinstajte pečurke. I započnite s pravljenjem prvog rolata…

  2. Prve dve kore poprskajte samo vodom i uljem, treću premažite sa ½ Moja Kravica kisele pavlake. Zatim, na narednu koru poređajte 150 g seckane šunke, petu koru premažite sa 100 g kečapa i pospite origanom, na šestu stavite 250 g Moja Kravica Kuhinjica Sitnog sira, a na poslednju, 300 g prodinstanih pečurki. Tako naslagane kore treba uviti u rolat. Potom napravite jos jedan takav.

  3. Stavite rolate na poslužavnik, pa ih ubacite na jedan sat u zamrzivač, kako biste, kad ih izvadite, mogli lakše da ih sečete. Isecite ih na tanke kolutove i položene poređajte u pleh. Umutite 2 jaja i jednu času pavlake i premažite. Stavite rolate da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Nakon 15 minuta, izvadite pleh i na pitice narendajte Imlek iriški sir, pa vratite još 10-15 minuta u rernu, dok se iriški sir ne istopi. Pica pitice možete poslužiti tople ili hladne.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.