Kremasti kaneloni sa tunjevinom, lukom i paprikom

  • 90 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Većina svetskih kuhinja ima neku vrstu punjene testenine, prelivene sosom. Kinezi i Japanci će svoju kuvati na pari i zapeći na tiganju, Italijani će napraviti posebnu vrstu umetnosti ručno pripremajući raviole – a Španci će se ponositi svojim malo debljim tortlja-testom kad prave enčilade.
Najlakše i najpraktičnije rešenje ipak dolazi iz italijanske kuhinje: radi se o kanelonima. „Cevčice” za kanelone mogu svuda da se nabave – i deblje, i tanje. Fil može da bude povrće, sir, meso, riba, a sos od paradajza, krem sos, bešamel i sl. Uglavnom, kad uklopite ukuse koje volite, ne možete da pogrešite!
Ovog puta isprobajte divnu prolećnu varijantu testenine s mladim lukom, tunjevinom i kremastim sosom, osveženu maslinama i paprikom.

Sastojci

  • 16-17 „cevi“ za kanelone (manjeg prečnika)

  • 300 g tunjevine (sveža ili iz konzerve, u sopstvenom soku)

  • Jedna veća vezica mladog luka

  • Dve srednje crvene paprike

  • 4 čena belog luka

  • 100 g očišćenih zelenih maslina

  • 3-4 kašike prezli natopljenih s malo vode

  • So i biber

  • Oko 2 kašike Moja Kravica maslaca

  • 300 ml Moja Kravica Kuhinjica neutralne pavlake

  • 200 g Moja Kravica Kuhinjica krem sira

  • Sveže rendan muskatni oraščić

  • Oko 50 ml vode

Priprema

  1. Ispržite na maslacu sitnije seckan crni luk, pa dodajte sitno seckanu crvenu papriku i beli luk. Ako se koristi sveža tuna, takođe je iseckajte sitno, pa propržite – a ako koristite konzerviranu, jednostavno ocedite vodu i sjedinite tunu s povrćem. Dodajte natopljene prezle, pa iseckajte masline i ubacite ih u fil. Posolite i pobiberite, po želji – fil je gotov!

  2. Uključite rernu na 180 stepeni. Namažite maslacem posudu odgovarajuće veličine, pa dobro nafilujte kanelone i poređajte ih u posudu u jednom sloju. Za ovu količinu korišćena je posuda prečnika 20×30 cm, a vi, svakako, pre filovanja, nađite posudu koja vam najviše odgovara.

  3. Izmešajte Moja Kravica Kuhinjica krem sir, Moja Kravica Kuhinjica neutralnu pavlaku i muškatni oraščić, pa gusti sos razredite s malo vode i rasporedite preko kanelona, tako da budu skoro prelivene.

  4. Pecite ih oko 25-30 minuta prekivene folijom, a zatim još 10 minuta bez folije, da se blago zapeku. Testenina će omekšati i upiti ostatke sosa. Poslužite je prohlađenu, uz salatu.

  5. SAVET: Kaneloni ne moraju prethodno da se skuvaju, ako ima dovoljno sosa i ako ih prvo pečete pokrivene folijom pošto će ne taj način omekšati. Takođe, kao i lazanje, ni kaneloni ne moraju da se vade iz rerne tačno u minut, pa su, za razliku od špageta i drugih vrsta testenine, praktičniji izbor kad vam dolazi društvo.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.