Kremasta torta od keksa i slatke pavlake

  • 30 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Ne planirate stvarno da pečete kore za dečje rođendanske torte? Ne zato što vas mrzi, ili je vrućina, ili nemate vremena već zato što deca obožavaju keks, Plazmu pogotovu! Još lepše je to što će dobiti keks na dva načina: i onaj u komadima, razmekšan u mleku – i onaj samleven, izmešan s čokoladom i maslacem. Ovakvu tortu prekrivenu umućenom pavlakom klinci mogu i sami da dekorišu šarenim ukrasima za torte i perlicama od čokolade – ili da odaberu voće koje će biti servirano uz njihovu tortu!

Sastojci

  • 8 jaja

  • 200 g šećera u prahu

  • 100 g čokolade za kuvanje

  • 125 g Moja Kravica Maslaca

  • 3 Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake

  • 1 kesica šlaga

  • 300 g Plazme

  • 300 g Plazma Mlevene

  • Mleko Moja Kravica za natapanje keksa

Priprema

  1. Moja Kravica maslac izmešajte s mlevenom Plazmom. Umutite 8 jaja sa 200 g šećera u prahu, pa skuvajte na pari da se dobije fin krem. U njih zatim dodajte mešavinu mlevene Plazme i maslaca. Umešajte i otopljenu čokoladu.

  2. Odvojeno umutite Moja Kravica Kuhinjica slatku pavlaku sa šlagom.

  3. Komade Plazme umačite u mleko i ređajte na četvrtast pleh. Preko toga stavite trećinu slatke pavlake i polovinu crnog fila. Stavite još jedan sloj Plazme, ponovo trećinu slatke pavlake i drugu polovinu crnog fila. Na kraju, kolač prekrijte još jednim slojem Plazme i pavlakom.

  4. SAVET: Za elegantnije i svečanije serviranje, umesto četvastog pleha koristite okrugli kalup za tortu (lomite Plazmu da se uklopi, pa malo pritisnite da se formira kora), a sve ukrasite rendanom čokoladom, kandiranim voćem ili ukrasnim perlicama.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.